Luis Lineo, Säkerhetspolitisk talesperson och partistyrelseledamot

Hurra för förbud av nazistisk organisering!

16 juli 2018

Publicerad 13 juli.

HURRA FÖR FÖRBUD AV NAZISTISK ORGANISERING!59 dagar till valet. Dag 42 på promenaden (dansen mm) mot riksdagen.Idag meddelade regeringen (S och MP) att dom öppnar upp för att ta fram en lagstiftning som förbjuder nazistisk och rasistisk organisering. Det finns nämligen utrymme för det i regeringsformen, enligt regeringen.Detta är något som vi i Fi och delar av civilsamhället varit förespråkare av under lång tid. Inte minst för att Sverige skrivit under FN:s konvention för avskaffande av all form av rasdiskriminering (ICERD).Detta är nödvändigt för att stoppa och förebygga våldet och hoten från organiserade nazister.Vi är glada att regeringen öppnar upp för förbud. Detta måste behandlas och klubbas i riksdagen innan det blir verklighet. Med Fi i riksdagen så kommer det att finnas en kraft som kommer att puscha för att lagen går igenom och inte urvattnas på vägen. Heja alla som kämpat för detta länge, nu ser vi till att det blir verklighet!#förbud #nazism #rasism #lagstiftning #regeringen #ickevåld #förebyggavåld #klartvikan #fi #feministisktinitiativ #valet2018

Publicerat av Luis Lineo Fredag 13 juli 2018

Hej!

Idag har varit en grym dag. Inte bara för att jag har dansat och cyklat och simmat på väg mot riksdagen, utan framförallt för att regeringen öppnar upp för att ändra i lagstiftningen så att det blir möjligt att förbjuda nazistisk och rasistisk organisering.

Detta är något som vi i F! och i del av civilsamhället drivit hårt och nu har vi baxat ända hit.

Det behövs i och för sig först och främst att det klubbas igenom i riksdagen för att det ska bli verklighet och därför behövs F! i riksdagen. Vi kommer att bli en garant för att detta sker och pusha på för det.

Och allt detta hade vi kunnat göra tidigare också tänker vi, eftersom vi har skrivit på FN:s konvention mot all form av rasdiskriminering.

Varför vill vi det? Jo det är för att  nazistiska och rasistiska organisationer använder sig av våld på olika sätt och det är någonting som vi är emot såklart. För att minska det och förebygga det krävs en sådan lag. Så idag ska vi fira, tack!

Filmen är hämtad från Luis Lineos facebook-konto.

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik