Stefan Mikaelsson, Riksdagskandidat för Fi 2018

Förstå urfolkens betydelse för framtida lösningar

30 juni 2018

Stefan Mikaelsson debatterar gärna med Stefan Löfven i Almedalen om hur samerna kan vara en del av lösningen på de utmaningar vi har idag. Han vill också förstå varför statsministern aldrig besökt sametinget. Stefan Mikaelsson står som Feministiskt initiativs femtonde riksdagskandidat vid valet i september.

– Stefan, vad ser du fram emot med Almedalen?

Jag ser fram emot att kunna delta och mingla i vimlet med beslutsfattare, opinionsbildare och engagerade.

– Vilka frågor vill du ska få ta mest plats på Almedalen, och varför?

Ett annat levnadssätt så att vårt ekologiska avtryck på jorden inte överstiger vår del av mänskligheten. Vi måste för kommande generationer börja leva uthålligt och minska vinster och rovdrift på moder jord.

– Om du fick ta en debatt med någon på Almedalen, vem och varför?

Sveriges statsminister Stefan Löfven. Under alla år som Sametinget har funnits har en person varit osynlig, nämligen Sveriges statsminister som aldrig besökt plenum i session. Varför gör Sverige och den svenska parlamentarismen att urfolken i världen och samerna i synnerhet bemöts som ett problem i stället för som en del av lösningen?

 

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik