Nora Axelsson Håkansson, Riksdagskandidat för Fi 2018

Förnya grundskolan, sänk rösträttsåldern och styr om flyktingpolitiken

19 augusti 2018

Dessa 3 frågor vill jag driva när Feministiskt Initiativ tar plats i riksdagen:

1. Rösträtt från 16

Alla som är en del av samhället ska få forma det. Unga tenderar att rösta på fred, jämställdhet, hållbarhet, demokrati och för samhällen där allas behov tillgodoses och inte bara ens egna. Våra röster behövs i de politiska rummen för att andra inte ska fortsätta bestämma över oss och vår vardag.

2. Styra om flyktingpolitiken

När en är på flykt är en i en extra utsatt situation, det kan vara svårt att hitta mat, rent vatten, kläder och hygienartiklar och risken är stor för att en kommer ifrån sin familj, drunknar eller misshandlas, våldtas och rånas längs med vägen. Vi vill skapa trygga flyktvägar, återinföra familjeåterförening, stoppa åldersbedömningarna, stoppa utvisningarna och ha permanenta uppehållstillstånd som norm.

3. Förnya grundskolan

Vi behöver en skola som är gjord för och av elever och lärare. Vi vet själva vad som saknas, behövs och kan utvecklas. Tex läxfri skola, normkritik och mer och hbtqia+-vänlig sexualundervisning med fokus på samtycke är delar jag vill satsa på.

 

#klartvikan #taplats

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik