Carmen Blanco Valer, Riksdagskandidat för Fi 2018

Vi bör förbjuda nazistisk organisering för att den hotar demokratin och människoliv

3 juli 2018

Carmen Blanco Valer skulle vilja prata med någon företrädare för alliansen som lyfter fram demokratiska värdegrunder. Hur kan de tycka att det ändå går att samarbeta med SD, som är rasister? Carmen menar att två frågor är viktiga att lyfta i Almedalen; den om nazistisk organisering men även klimatfrågan som är en förutsättning för allt annat. Carmen Blanco Valer står som Feministiskt initiativs sjuttonde riksdagskandidat vid valet i september.

– Carmen, vad ser du fram emot med Almedalen?

Jag ser fram emot att färga Almedalen rosa, lyfta fram våra frågor och bli stärkt av att träffa många av de som arbetar för att förändra världen och göra den rättvisare. Även att stärka samarbeten och skissa strategier så att vi kan arbeta tillsammans för att bekämpa rasism och nazism samt gemensamma strategier för klimaträttvisa.

– Vilka frågor vill du ska få ta mest plats på Almedalen och varför?

Frågan om att nazistisk organisering kan (och bör) förbjudas för att de är ett hot mot demokratin och människoliv. Även klimatfrågan eftersom vi inte kommer att kunna förverkliga några andra visioner kring feminism, social rättvisa, global rättvisa, fred etcetera om vi inte löser den.

– Om du fick ta en debatt med någon på Almedalen, vem och varför?

Skulle vilja debattera med politiska företrädare för alliansen som då och då lyfter fram demokratiska värdegrunder. Jag skulle vilja höra hur det kan komma sig att de är beredda att vid en eventuell regeringsbildning sitta ihop med rasister som SD.

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik