Annelie Nordström, Riksdagskandidat för Fi 2018

Ett jämställt arbetsliv och medmänsklighet är viktiga delar för att vår demokrati ska fortsätta leva och utvecklas

5 juli 2018

Annelie Nordström debatterar gärna med arbetsmarknadspolitik med SD i Almedalen för att visa hur Feministiskt initiativs politik på området är bättre. Hon vill gärna att frågor om ett jämställt arbetsliv får utrymme i debatten, men även samtal om medmänsklighet och om hur vi kan förnya politiken. Annelie Nordström står som Feministiskt initiativs sjunde riksdagskandidat vid valet i september.

– Annelie, vad ser du fram emot med Almedalen?

Jag ser fram emot att få en uppfattning om vilka frågor som är de största snackisarna. Och så vill jag vara tydlig med Fi:s politik och framtidstankar i de seminarier som jag är inbjuden till. Jag kommer att finnas på plats med Sveriges Kvinnolobby om vem som tar plats i politiken, med Myrorna om människor och miljö och med ALMEGA om företagande kvinnor i välfärden.

– Vilka frågor vill du ska få ta mest plats på Almedalen och varför?

Ett jämställt arbetsliv, för att det är dags för det! Medmänsklighet, för att det är en bristvara! Övergripande att politiken behöver förnyas för att demokratin ska överleva och utvecklas!

– Om du fick ta en debatt med någon på Almedalen, vem och varför?

Jag skulle gärna debattera med de tre personer som är arbetsmarknadspolitiska talespersoner i SD, då skulle det bli tydligt varför vår politik är så oerhört mycket bättre.

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik