Farida al-Abani, Tidigare partiledare för Fi, 2019-2022.

En fredad plats blev otrygg

4 juli 2018

Hej! Det här är Farida.

Utanför RFSL-lokaler

EN FREDAD PLATS, BLEV OTRYGGHej! Det här är Farida. Jag står utanför Lila shala som är en plats för återhämtning för HBTQ-personer, för aktivister generellt sett under hela året, men också under Almedalsveckan.Det är också en plats där, intill precis, som NMR har fått tillstånd till att vara och ha bokbord. Och som en konsekvens av det så har RFSL Ungdom valt att inte stanna här. Där ser vi en av de konsekvenserna av dagens politik och lag som tillåter de här organisationerna att få existera och att få prata på det sättet som de gör och hota organisationer, människor och särskilt HBTQ-personer, personer som rasifieras, personer som har kommit till Sverige från andra länder. Därför vill vi ändra den lagen och göra den organiseringen olaglig; att de inte har rätt till att både demonstrera eller organisera sig. För här ser vi konsekvenserna av det – en organisation och en plats som har varit fredad, som nu blir en otrygg plats helt plötsligt. Det är inte okej.Är du i Almedalen? Promenera med oss till Lila Shala från Donnes plats kl 12: https://www.facebook.com/events/215798425708385/ <3

Publicerat av Feministiskt initiativ Onsdag 4 juli 2018

Jag står utanför Lila shala som är en plats för återhämtning för HBTQ-personer, för aktivister generellt sett under hela året, men också under Almedalsveckan.

Det är också en plats där, intill precis, som NMR har fått tillstånd till att vara och ha bokbord. Och som en konsekvens av det så har RFSL Ungdom valt att inte stanna här. Där ser vi en av de konsekvenserna av dagens politik och lag som tillåter de här organisationerna att få existera och att få prata på det sättet som de gör och hota organisationer, människor och särskilt HBTQ-personer, personer som rasifieras, personer som har kommit till Sverige från andra länder. Därför vill vi ändra den lagen och göra den organiseringen olaglig; att de inte har rätt till att både demonstrera eller organisera sig.

För här ser vi konsekvenserna av det – en organisation och en plats som har varit fredad, som nu blir en otrygg plats helt plötsligt. Det är inte okej.

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik