Denise Cresso, Funktionsrättspolitisk talesperson

Anmäl hinder har vunnit pris

25 november 2018

Anmäl hinder är en app som har utvecklats efter att Fi Göteborg under förra mandatperioden satsat på ökad tillgänglighet för personer med normbrytande funktionalitet. Nu delar SKL ut priset Guldlänken till appen.

Appen Anmäl hinder har funnits i ett drygt år och har blivit mycket populär

Anmäl hinder är enkel att använda och den som anmäler får snabbt feedback. Om en hittar något i staden som inte fungerar och/eller behöver åtgärdas kan en anmäla direkt via sin smartphone. Fyll i kategori: gata, dålig markering på en trappa, bristande belysning. Kan en så går det att ta ett kort. Fyll i adress och skicka. Så länge det rör sig em ett enkelt åtgärdat hinder som inte är ekonomisk betungande, åtgärdas hindret. Det har blivit en stor succé bland alla som rör sig i staden och det har kommit in så många anmälningar att tjänsten har fått utöka.

Nu har appen dessutom vunnit det stora tillgänglighetspriset Guldlänken! Priset arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Vinnova, staten genom Regeringskansliet och eSam samt konferensen Offentliga Rummet.

Fi gratulerar Göteborg Stad för ett bra genomfört beslut och vi är stolta över att initiativet att satsa på tillgänglighet slagit så väl in. Detta är helt i linje med vår politik för mänskliga rättigheter för personer med normbrytande funktionalitet och jämlikhet för alla.

Läs mer om priset Guldlänken 2018: https://skl.se/tjanster/press/nyheter/nyhetsarkiv/guldlankentillgoteborgsstad.16174.html

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik