Farida al-Abani, Tidigare partiledare för Fi, 2019-2022.

Vi lyssnar alltid på offren

5 maj 2019

Vi är ett anti-rasistiskt feministiskt parti och står alltid på de utsattas och marginaliserades sida. Alltid. Vi lyssnar alltid när ett offer höjer rösten och talar om övergrepp.

Vi, tillsammans med många, är därför djupt besvikna över Gudruns deltagande i en podd där hon samtalade med en person som tydligt misskrediterat #metoo och som varit anmäld av flera för olika typer av sexualbrott.

Vi förstår att många som följer F! undrar hur vi som parti ställer oss till detta. Vi har kritiserat Gudruns deltagande, och vi har frågat henne om vad som hände. Gudrun har bett om ursäkt och medgett att hon gjorde en skarp felbedömning. Vi är glada att hon ber om ursäkt och att hon förstår hur hennes deltagande strör salt i ett öppet sår.

Vår anti-rasistiska feministiska vision är att varje människa ska leva varje del av sitt liv i trygghet och frihet från våld. #Metoo är en feministisk revansch och bearbetningen av allt som hänt och händer är inte över och kommer fortsätta ett bra tag till.

Farida Al-Abani och Gita Nabavi, partiledare för Feministiskt initiativ

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik