RÖSTA PÅ FI FÖR KLIMAT- OCH MILJÖRÄTTVISA!

5 september 2022

Tomas Agnemo kandiderar för Feministiskt Initiativ till riksdagen, region Stockholm och Stockholms stad. Tomas går till val på miljö- och klimaträttvisa, omställning och nerväxt. Tomas har en djup förankring i klimat- och miljörörelsen och har bland annat varit aktiv i Extinction Rebellion.

Feministiskt initiativ har en ny miljö- och klimatpolitisk talesperson – Tomas Agnemo! Tomas kan du kryssa i riksdagsvalet samt i kommunvalet för Feministiskt initiativ Stockholm och regionvalet för Feministiskt initiativ region Stockholm om du bor där. Tomas har varit aktiv i Fi i två år och gick med i Fi eftersom en intersektionell, antirasistisk, dekolonial feminism – som tar ett helhetsgrepp på de utmaningar vi står inför – är vad som kan bidra till att lösa klimatkrisen. Tomas menar att svaret aldrig kan vara att arbeta separat med klimatet frikopplat från tillväxtkritik och nerväxt, rättvisa, jämlikhet och jämställhet eftersom klimatkrisen är ett symptom på ett ohållbart samhälle. Vi behöver skapa en ny berättelse om omställning och nerväxt, och den berättelsen kan Feministiskt Initiativ vara med och berätta.

Nyligen släppte Stockholms Naturskyddsförening sin valenkät för kommunen, som visar att Fi och Mp tillsammans är bäst på miljö- och klimatpolitik. Men vi är och förblir ett vänsterparti, som alltid kombinerar vår miljöpolitik med social rättvisa, vilket gör Fi bäst på miljö på vänstersidan!

Här kan du läsa Fi:s valplattform och mer om våra politiska förslag för att nå miljö- och klimaträttvisa: https://feministisktinitiativ.se/valplattform/
En annan värld är möjlig ❤