Socialpolitisk talesperson

Joakim Månsson Bengtsson

Feministiskt initiativ driver politik där de mänskliga rättigheterna är i fokus.

Jag vill medverka till att sätta feministiska och rättighetsbaserade agendor i samhällsdebatten, inspirera till en lösningsfokuserad och human diskussion i socialpolitiska frågor och bidra till praktisk förändring trots att vi inte sitter med i alla de politiska samhällsnivåerna än.

Mellanvalsperioden ska användas så att folk i allmänhet känner till att Feministiskt initiativ har svaret på många av samhällsfrågorna idag. Jag brinner extra starkt för hemlösas situation och problemen som skapar hemlöshet som jag tycker får alltför lite politiskt utrymme.

Ingen ska vara hemlös i Sverige. Sverige måste förebygga, nybygga och sätta in insatser i enlighet med rätten till ett boende. I Feministiskt initiativs Sverige ska ingen tvingas sova på gatan. Det handlar om mänskliga rättigheter och social rättvisa.

Röster

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik