Riksdagskandidat för Fi 2018 & partiledare 2018-2020

Gita Nabavi

Med ekonomi som verktyg blir vision verklighet

Valberedningens motivering:
Gitas goda ledaregenskaper, politiska styrka och stora stöd i partiet gör henne till ett självklart val för rollen Feministiskt initiativs partiledare. Under det senaste året har Gita varit en av de ledande personerna i arbetet med att skapa partiets första statsbudget. Ekonomifrågorna är ett av hennes starkaste kort och efter många år i partiets toppskikt har hon en bred och djup kunskap i all vår politik.

Gita kommer att lyfta Fi med sin politiska skärpa och träffsäkerhet i kombination med trygghet, analytiska förmåga och ödmjukhet. Hon är en skarp debattör, men också en förtroendeskapande samarbetspartner, vilket gör henne till en nyckelperson i förhandlingar med andra partier och personer.

Gita har under många år och i flera valrörelser drivit partiets politiska och organisatoriska utveckling. Nästa steg för Gita är att som partiledare styra partiet genom valrörelsen och i riksdagsarbetet.

Röster

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik