Feministiskt initiativ söker en press- och kommunikationsansvarig medarbetare till Fi:s kansli i Europaparlamentet

Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Fi:s vision är ett samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Fi utmanar den politiska ordningen och de etablerade partierna med en genomgripande politik mot alla former av diskriminering. Sedan Europavalet 2014 har Fi en plats i Europaparlamentet.

Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Fi:s vision är ett samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Fi utmanar den politiska ordningen och de etablerade partierna med en genomgripande politik mot alla former av diskriminering. Sedan Europavalet 2014 har Fi en plats i Europaparlamentet.

Fi:s kansli i Europaparlamentet består för närvarande av tre medarbetare varav två politiska rådgivare och en press- och kommunikationsansvarig. Kansliet har till uppgift att stödja Fi:s ledamot i dennes arbete. Fi söker nu en ny press- och kommunikationsansvarig medarbetare till kansliet.

Om tjänsten

Som press- och kommunikationsansvarig medarbetare vid Fi:s kansli i Europaparlamentet är du pressekreterare till Fi:s ledamot i Europaparlamentet. Du har också ett övergripande ansvar för kansliets kommunikationsarbete vilket innebär att du arbetar både med den strategiska planeringen av kommunikationen och det löpande kommunikationsarbetet som att skriva pressmeddelanden, debattartiklar och texter till hemsida och sociala medier. Vid behov kan du även få göra andra arbetsuppgifter i kansliet. Arbetet bedrivs tidvis under hög arbetsbelastning och i arbetet ingår resor, bl.a. till Strasbourg i Frankrike under parlamentets plenumsessioner.

Vi söker dig som

 • Har relevant utbildning och flerårig yrkeserfarenhet av arbete med pressfrågor och/eller kommunikationsfrågor i en politiskt styrd eller samhällsorienterad organisation
 • Har ett stort engagemang och intresse för politik och samhällsfrågor
 • Har erfarenhet av både strategiskt och löpande arbete med kommunikation.
 • Har erfarenhet av arbete med kommunikation i sociala medier
 • Har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift
 • Har kunskaper om och insikter i jämställdhetsfrågor och mänskliga rättigheter och kan tillämpa ett antirasistiskt feministiskt perspektiv i ditt arbete

Meriterande

 • Kunskap om EU
 • Erfarenhet av arbete inom frivilligorganisationer
 • Fler språk än svenska och engelska
 • Erfarenhet av arbete med pressfrågor och/eller kommunikation för en politiker eller förtroendevald
 • Kännedom om Feministiskt initiativs politik

Eftersom arbetet i Fi:s kansli sker i ett litet team som arbetar väldigt nära varandra måste du ha en mycket god samarbetsförmåga. Du bör också ha god förmåga att knyta och upprätthålla yrkesmässiga kontakter i arbetet.

Det är också viktigt att du har vana av att göra dina egna prioriteringar i en tidvis stressig miljö, att du har gott omdöme, hög integritet och att du delar Fi:s värderingar och det antirasistiska och feministiska perspektiv som är utgångspunkten för kansliets arbete, både internt på arbetsplatsen och utåt.

Du ska kunna använda engelska som arbetsspråk. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] Ange ”Ansökan 2015” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är den 30 september 2015.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kasper Paulig på [email protected] eller tel nr + 32 228 37594.

Villkor

Tillträde den 19 oktober eller enligt överenskommelse
Arbetsplats: Bryssel, Belgien
Arbetet är på heltid och anställningen kommer att vara åtminstone tom. den 31 juni 2019 då innevarande mandatperiod löper ut. Provanställning tillämpas.
Lön enligt överenskommelse.