Rekorduppslutning när F! firade 6000 medlemmar med tårtkalas på Nytorget

8 mars 2014

Tusentals människor samlades på lördagen när Feministiskt Initiativ firade det feministiska genombrottet på ett fullproppat Nytorget i Stockholm. Partiet har den senaste tiden mött ett enormt intresse för sin politik och har på kort tid tredubblat sitt medlemsantal.

IMG_0748-1-3 Sittande överst: Margaret Gärding, Parul Sharma, Isabella Pettersson
Sittande längst fram: Sissela Nordling Blanco, Gudrun Schyman, Victoria Kawesa.
Foto: Mimika Kirgios

Feministiskt initiativ utlovade vid årsskiftet tårtkalas när partiet passerat 3000 medlemmar. Det antalet har fördubblats och Feministiskt initiativ har idag omkring 6500 betalande medlemmar. Utöver den siffran har 2300 ansökt om medlemskap och ännu fler har rekryterats under dagen.

– Vi är många som ser hur att rasismen, homofobin och kvinnohatet växer. Feministiskt initiativ går till val för att vända den färdriktningen. Nu är det skarpt läge. Ut med rasisterna och in med feministerna, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson för Feministiskt initiativ.

Ett genomgående tema i talen var Feministiskt Initiativs tydligt antirasistiska politik. Victoria Kawesa som är partiets tredje namn på riksdagslistan höll ett bejublat tal.

– Det finns inget parti som har lika bra representation av diskriminerade grupper. Vi tror på en värld där det finns jämlikhet mellan alla människor. Feministiskt Initiativ är en folkrörelse som inte blundar för marginalistering och exkludering, säger Victoria Kawesa.

Hela talarlistan och arrangemanget, som sändes live, finns på http://youtu.be/Jq5_hz6-80A