Payback time! Digital 1 maj-demonstration!

24 april 2020

Välkommen på digital 1 maj-demonstration

Coronapandemin påverkar oss alla och samhället på olika sätt men detta är inte tiden då organisering och samverkan behövs mindre utan mer. Därför ställer inte Feministiskt initiativ in våra 1 maj-planer, vi ställer bara om!

Nu är det dags att betala tillbaka till de av oss som bär upp vårt samhälle. Till de som riskerar sina liv och sin ekonomi genom att ta hand om vården, omsorgen och välfärden. Till de som kommer ta oss igenom coronakrisen. Det är dags att betala tillbaka till kommande generationer, till vår jord. It’s payback time.

Vi måste ge tillbaka i form av trygghet genom säkra anställningar och rätt till heltid, i form av inkomst genom höjda löner och bättre förmåner. Vi måste ge tillbaka i form av tid genom arbetstidsförkortning och införa 6 timmars arbetsdag som norm. Vi måste ge tillbaka genom mer inflytande som ekonomisk demokrati och demokratiska arbetsplatser och vi måste ge tillbaka långsiktigt genom höjda skatter och stopp för vinster i välfärden.

Demonstrera digitalt för detta tillsammans med oss på 1 maj. Det digitala mötet börjar 11.00. Max 500 personer kan delta så kom i tid för att säkra din plats. Demonstrationen sker på Zoom. 

Ansluter du via Zoom-appen är koden 874-9664-0721.

Bjud gärna in vänner och bekanta! Ses på 1 maj!
/Feministiskt initiativ