Partiledarna och partisekreteraren i Kiruna 10-12 november

10 november 2023

Luis Lineo, Agnes Lundgren och Annika Nylén tillbringar en långhelg i Kiruna för att få mer kunskap om vad som händer i kommunen där Fi en del av majoriteten tillsammans med Sámelistu, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Lördagen ska ägnas åt studiecirkeln Inkluderande feminism med Alex Reuter som ledare.

Besöket inleddes med ett besök i Jukkasjärvi och kyrkan och intressanta ishotell. Därefter bjöds på lunch på kulturhuset Aurora tillsammans med kommunalrådet Mats Taaveniku (S) och Sanna Inga Poromaa (V) och fina Fiare Christine Brännvall, Lisa Forsberg, Gunilla Kangas, Emma Taube och Maria Ragnestam. Samtalet blev innehållsrikt med diskussioner och reflektioner kring tillväxt eller nerväxt, gruvdrift eller renskötsel, skola, vård och omsorg, och och om hur LKAB påverkar hela staden på gott och ont. Vi pratade en del om hur populism tar över inte bara i Kiruna utan hela Sverige och hur det kan vara så att solidaritet är ett begrepp som inte längre används? Att det till och med kan vara farligt att visa solidaritet och vilja lösa problem tillsammans?

Feministiskt initiativ är inte rädd för att visa solidaritet och eftermiddagen avslutades med att Luis, Annika och Lisa deltog i #kvinnostrejk med orden ”Mäns våld Mäns ansvar” och ”Mitt krav: Inför utbildning i våldsprevention i grundskolan”

På Samegården i Kiruna händer det i helgen:

Lördag 11 november håller Alex Reuter i studiecirkeln Inkluderande feminism kl. 10-16. Alla som är i Kiruna är välkommen att delta, den är kostnadsfri och vi bjuder på lunch fika.

Söndag 12 november bjuder Luis in till Pappalunch på Fars dag kl 12-13:30 och Agnes till Öppet samtal kl 14-15 om feminism, eller om det som deltagarna vill prata om.