Özz Nûjen ger 100 000 kr till valfonden

27 februari 2014

Med detta bidrag har nu partiet samlat in över 800 000 kr vilket är mycket pengar för ett parti som saknar statligt partistöd.

1000özz-pm

Ståuppkomikern och skådespelaren Özz Nûjen skänker 100 000 kr till Feministiskt initiativs valfond. Med detta bidrag har nu partiet samlat in över 800 000 kr vilket är mycket pengar för ett parti som saknar statligt partistöd, men försvinnande lite jämfört med de övriga partiernas valbudgetar på mellan 10 och 70 miljoner kronor.

– Det händer så oerhört mycket nu. Det finns ett stort tryck i de feministiska och antirasistiska frågorna. Folk vill se något hända och många hör av sig för att hjälpa Feministiskt initiativ in i EU och riksdagen. Özz Nûjens gåva betyder mycket för oss och vi är så glada och tacksamma för hans stöd, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson för Feministiskt initiativ.

När Feministiskt initiativ tackar för gåvan svarar Özz Nûjen i ett mejl: ”Det är jag som ska tacka er för allt ni gjort och gör och kommer att göra. Det säger mycket om ett samhälle när den sittande statsministern stolt säger att han inte är feminist. Det säger mycket om en människa som inte ens förstår eller vill förstå att feminism är vanlig jävla rättvisa, där jämställdhet och jämlikhet råder mellan människor, oavsett kön. Jag som en skämtande statsministerkandidat bidrar gärna med det jag kan för ett rättvisare och visare samhälle.”

Feministiskt initiativ får inget statligt partistöd och kommer i valen 2014 själv få bekosta sina valsedlar till riksdags-, landstings- och kommunvalen. Partiets mål var först att samla in 500 000 kronor till sin valfond. Men då detta uppnåddes redan i början av året har målet nu höjts till en miljon kronor. Pengarna ska användas till valsedlar och kampanjarbete.

Feministiskt initiativ står för ett öppnare Sverige och en starkare reglering för redovisning av gåvor och bidrag till politiker och partier. Därför redovisar partiet öppet alla bidrag som överstiger 20 000 kronor.

För mer info: Feministiskt initiativs pressjour 0706-100 191