Orden klingar tomma när Fridolin skryter om ett klimatledarskap

12 juni 2017

I en tröja på vilken det stod “save the arctic” talade idag Gustav Fridolin (MP) i Järva.

Den röda tråden i Fridolins tal att vi ska ta folks oro på allvar och att den största oron är den för klimatförändringarna för de påverkar både djur, människor, näringsliv, matförsörjning och vattennivåer. Det är en analys Feministiskt Initiativ håller med om. Vi hör i talet ett Miljöparti som säger sig vara bäst i klassen, men orden klingar tomma när vi har vetskap om att Miljöpartiet ljög om deras möjligheter att förhindra försäljningen av vattenfalls kolgruvor, att partiet fullständigt ignorerar att vår köttkonsumtion står för kanske så mycket som 15% av våra klimatutsläpp och samtidigt släpper våra skogar fria för marknadens våld.

Han talar vidare om hur allvarligt han ser på den organiserade brottsligheten och lyfter vikten av att orten tar sitt ansvar, att ungdomarna utan framtid behöver ett starkt civilsamhälle, samtidigt som han säger “vi höjer minimistraff för brott och inför ungdomsövervakning” och “vårt ansvar som politiker är att stänga den snabba vägen för att bli kriminell”.

Det är inte bara den snabba vägen mot att bli kriminell som Miljöpartiet vill stänga – det är även våra gränser. Feministiskt initiativ håller inte med om att fler poliser löser problematiken som finns i de utsatta områdena – det är endast att motverka klyftor och segregation som löser den problematik både föregående och nuvarande regering hittills försummat.

Vi i Fi ställer oss frågande till vems oro Miljöpartiet tar på allvar när barn och ungdomar från Afghanistan antingen tar livet av sig eller skickas tillbaka till döden i krigets Afghanistan.