Nour El Refai ansluter sig till Feministiskt initiativs pensionsupprop

13 februari 2018

På alla hjärtans dag, onsdag, bjuder Nour El Refai och Gudrun Schyman på livestudio för att prata pensionspolitik med hjärta. Därmed ansluter sig Nour El Refai till Feministiskt initiativs pensionsupprop för ett helt nytt och reformerat pensionssystem med en värdig pension åt alla.

Skådespelaren och komikern Nour El Refai har tidigare stöttat Feministiskt initiativs valkampanj 2010. I en serie om sex kortfilmer diskuterade Nour och Gudrun politik på sitt alldeles egna vis. Då, som nu, stod lönefrågan, asylpolitiken, samtyckeslagen, arbetstidsförkortningen, miljöfrågorna och föräldraförsäkringen i fokus. I dag ställer hon sig bakom Feministiskt initiativs pensionsupprop, en namninsamling som pågår fram till mors dag 27 maj. Tillsammans med partiledare Gudrun Schyman ska Nour El Refai bland annat prata pensioner med hjärta.

Feministiskt initiativ har sedan flera år lyft frågan om den växande katastrof som dagens pensionssystem är. Feministiskt initiativ anser att staten ska ta ett större ansvar för att ge ekonomisk grundtrygghet livet ut och att pensionssystemet måste reformeras helt. Under en lång tid har ansvaret för pensionen i allt högre grad skjutits över på arbetsgivarna, individen och dennas anhöriga. För att öka trycket på de som bär ansvar, drivs nu pensionsuppropet.

Läs mer om vår pensionspolitik här

Detta händer på alla hjärtans dag:

10.00 LIVE med Gudrun och Nour på Feministiskt initiativs Facebook-sida

12.00 Pensionsuppropet på stan med Gudrun Schyman

14.00 Torgmöte, Brunkebergsterassen, Drottninggatan utanför Stadsteatern

16.00 Panelsamtal på ABF