Lediga uppdrag på kampanjkontoret

13 mars 2018

Det är valår och vi behöver förstärkning!

Just nu letar vi efter folk till vår ideella kommunikationsavdelning.
Är du kommunikatör och vill vara med och sätta Feministiskt initiativ på plats i riksdagen?

Just nu söker vi kommunikatörer i olika roller med olika uppdrag för olika plattformar till vår ideella kommunikationsavdelning:

Webbredaktörer 
Du är en van wordpressanvändare och känner stolthet i att publicera en stilig artikel eller nyhet.

Pressekreterare 
Du gillar ordning och reda och att hjälpa andra. Du vet hur det funkar med debattartiklar, pressmeddelanden och journalistkontakter. Bra om du har erfarenhet av medieträning och kriskommunikation.

Redaktörer för Facebook, Twitter och Instagram 
Du tycker väldigt mycket om sociala medier och kanske t o m arbetar som redaktör på en organisation eller ett företag. Sociala medier är en stor del av din vardag och du bidrar med att utforska nya sätt att kommunicera på.

Livestream-producent och filmare
Du har egen utrustning och kan sköta en livestream, antingen omfattande via youtube eller i enklare form via Facebook. Du är lösningsorienterad och trygg i rollen.

Aftereffects-jonglör
Du gillar att göra korta filmklipp och har bra koll på hur en får återanvända material från internet. Du tycker att ett kul klipp är roligare än livet.

E-mail campaigner
Du är en god mailchimp-byggare. Förstår hur ett bra kampanjmejl ser ut och ser det som konst att hitta rätt tajming med rätt budskap.

Grafisk form
Du tycker om att utgå och utmana valkampanjens grafiska plattform. Du vet vilka format som krävs för alla digitala plattformar.

Feministiskt initiativs ideella kommunikationsavdelningen utgör navet i partiets kommunikationsarbete och ansvarar för såväl det strategiska som det operativa och löpande kommunikationsarbetet. Avdelningen fungerar även som kommunikationsservice åt hela partiet. Vi har ännu inget kontor finns överallt i landet. Så det spelar ingen roll var du bor. I slutspurten av valrörelsen kommer vi att starta upp ett ideellt kampanjkontor i Stockholm.

För samtliga kommunikatörs roller gäller att du sympatiserar med vår politik och vill förmedla den med utgångspunkt från vår valstrategi, kommunikations- och aktivitetsplan.

Som kommunikatör i vår kommunikationsavdelning jobbar du i mindre team enligt ett bestämt schema. Det finns alltid en samordnare som har det övergripande ansvaret och vi arbetar efter principen att ”Vi gör det tillsammans!” vilket innebär att vi tar hjälp av och stöttar varandra. Arbetet är ideellt, alltså oavlönat och gäller fram till valet den 9 september.

Vi är en demokratirörelse som vill förstärka de mänskliga rättigheterna, förnya politiken och förändra makt. Därför är det viktigt för oss att alla delar av vår organisation bärs upp av personer med olika kön, kroppar, bakgrund och erfarenheter.

Är du intresserad?
Skriv några rader om dig själv och vilken roll du vill ha och vad du kan bidra med. Skicka det och din CV med referenser till [email protected]. Senast den 25 mars vill vi ha ditt svar. Tack!

Till alla annonsförsäljare och rekryteringsfirmor: 
Eftersom vi inte har pengar till anställa personal, har vi inte heller pengar till att köpa era tjänster. Tyvärr.

Feministiskt initiativs ekonomiska ramar är extremt begränsade jämfört med de andra partiernas. Vi har en valbudget på 3 miljoner kronor varav vi ska samla in 2 miljoner kronor genom vår valfond. Vi driver partiet med ideella krafter och saknar både kontor och personal. Vår budget för för att köpa tjänster är därför, tyvärr, näst intill obefintlig.

Så klart är vi intresserade av era tjänster, men om ni inte kan erbjuda oss EXTREMT rabatterat pris (läs GRATIS) så har vi tyvärr inga möjligheter att samarbeta med er.

Eftersom att vi har så knappa resurser bygger vi vår valkampanj på engagemang och bjuder därför in alla som vill bidra till att låta feministerna ta plats i maktens rum. Ni är så klart också varmt välkomna att vara med i detta ideella arbete för politisk förändring.