”Killers walk among us” hedrar sin sångare en sista gång

11 april 2014

Kwau medverkar på vår valskiva "F!" och med anledning av deras releasefest i dag publicerar vi ett meddelande från dom

Killers walk among us, eller Kwau, är ett band som ständigt söker efter större effekt. Ta crescendot längre och öka utrymmet i reverbgrottan verkar vara mer en regel än ett tillfälligt koncept.

Den 12 april är det releasefest för deras album på Pustervik och Kajskjul Fyra Sex i Göteborg tillsammans med inte mindre än 15 andra band. Denna kväll handlar om så mycket mer än en ny skiva för den 3 januari i år miste Kwau sin vän och sångare Stefan Holmberg.

Att ställa sig på scenen och spela Stefans musik utan hans närvaro är självklart helt hemskt för Kwaus 5 återstående medlemmar, men för dem är det viktigt att få sprida Stefans livsverk och uttryck.

Lika mycket var det en självklarhet att Susanna Brandin (HUNT, Winter took his life, Rome is not a Town) mailade Fi och frågade om de fick vara med på valskivan. Fram till den 3 jan var det lika många kvinnor och män i Kwau. Det var en av grundstenarna i hela deras existens. Ingenting man skyltade med, det bara är så det ska vara.

Den 12 april hedrar Killers walk among us sin sångare en sista gång tillsammans med bl.a. Tyred Eyes, Hunt, Audrey, Suis la Lune och Steso Songs.

Mer info finner ni på Facebook