Kampen fortsätter!

13 september 2022

Feministiskt initiativ växer i Gullspång, Strömstad och Kiruna. Det är vårt ljus i det politiska mörkret för vi måste tyvärr meddela att Fi lämnar kommunfullmäktige i Gnesta, Göteborg, Lund, Uppsala och Stockholm

Det är oerhört tråkigt då vi vet att vi har ett brett stöd för vår politik på lokal nivå och gjort stor skillnad i de kommuner där vi suttit. Valrörelsen har präglats av rasism och högerpopulism och fokuset har varit på de befintliga riksdagspartierna. Vi har kämpat men denna gång räckte det inte ända fram.

På riksnivå är mycket fortfarande osäkert men i ärlighetens namn är det ett otroligt sorgligt och upprörande valresultat vi just nu har framför oss. Sverigedemokraterna, ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, växer nästan överallt.

Feministiskt initiativ är och förblir Sverigedemokraternas främsta motpol. Den förskjutning vi ser i svensk politik förklarar också varför det gått som det gått för Fi i valet. De blåbruna vindarna blåser hårt men även om det nu är skakigt kan vi lova dig att Fi står stadigt.

Vi är så tacksamma för alla er som kämpat för något bättre i detta val och de senaste fyra åren, både i de parlamentariska rummen och utanför. Vi vill tacka alla er som valt att rösta för hoppets politik i tider där politiken minst av allt handlar om hopp. Det ger oss kraft att bygga vidare och vi välkomnar alla som vill driva kampen vidare med oss.

Det är slitsamt att vara antirasist och feminist idag och det är okej att känna sig både besviken, uppgiven, trött, arg och ledsen. Det är mänskligt. Fi gick till val på en omsorgslinje – med omsorg om alla liv och allt levande – och den står vi fast vid, både politiskt och hur vi är som medmänniskor. Ta hand om dig och varandra.

– Jag vill också rikta ett ytterligare stort tack till min fantastiska familj som har varit ett otroligt stort stöd under den här intensiva valrörelsen. Personligen ser jag fram emot att ta det extra lugnt ett tag då jag om lite mer än två månader förhoppningsvis blir mamma igen för andra gången, säger Teysir Subhi, partiledare Fi.

Tack!

Vi fortsätter.

 

Syntolkning: Ett foto på Teysir som tittar uppmanande rakt in i kameran. Hon har armarna i kors. På står texten ”Kampen fortsätter”.