Vi deltar i Linje 17s manifestation för mångfald, mot rasism och fascism!

Stockholm: 22/12 2013 12:00–13:00

Det är en självklarhet att feminister som bor på Linje 17 står upp mot rasism och fascism. Vi ses på Kärrtorpsplan igen på söndag kl 12!

Ut med rasisterna in med feministerna!
Sissela Nordling Blanco

Det känns tryggt att gräsrötterna i nätverket Linje 17 på så kort tid samlat så många till manifestationen i morgon. Rädslan som jag kände när nazisterna attackerade den fredliga demonstrationen som Fi Storstockholm deltog i släpper lite när jag vet att vi är många som reagerar, återvänder och visar att vi är fler.

Rasism och diskriminering är strukturella problem som finns i hela samhället. Ofta får vi höra att det är så svårt och att det tar tid, att bryta gamla rasistiska strukturer. Men det är skitsnack. Det som saknas är den politiska viljan hos de som sitter på makten. Jag står inte ut med att höra ännu en politiker prata om mångfald och mänskliga rättigheter, utan att ha konkreta förslag på hur rasismen ska stoppas.

Vi behöver ett antirasistiskt perspektiv på alla politiska områden. Rasismen och sexismen breder ut sig i Sverige och Europa. Men genom organisering kan vi vara med och skapa den framtid vi vill ha. Det är dags för oss att ta makten från de som styr, för att på allvar få till en förändring!

Ut med rasisterna in med feministerna!

Mer information på Linje 17s Facebook-event. 

forsjutton