Fi på Pride: tisdag 29 juli

Stockholm: 29/07 2014 00:00

Under veckan kommer det hända mycket inne på Pride House och Fi arrangerar en mängd olika aktiviteter och debatter. Här är schemat för tisdag!

Pris: Entré till Pride House kostar 125kr/dag och säljer vid entrén i mån av plats. Stockholm Prides dag- och veckobiljetter gäller också som entré och kan köpas här. 
Åldersgräns: Ingen
Tillgänglighet: God. Toaletter finns.

Cisnormens konsekvenser 
Cisnormen är stark: folk som inte anställer dig, folk som tar ifrån dig rätten att bestämma över din egen kropp, folk som frågar dig ”är du tjej eller kille?”. In med transfrågor i fler politiska beslut! Hur blir det verklighet?
Arrangör: Feministiskt initiativ
När: 
13:00-13:45
Var: 
Pride House, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg 3, Kafe Klara
Medverkade: Kian Sigge, Ulrika Westerlund – förbundsordförande RFSL, Sooz Romero, Jazz Munteanu, Michelle Jangmyr – F! Moderator: Aleksa Lundberg.

Ner med gränserna!
Kvinnor och hbtq-personers asylskäl respekteras inte, istället utvisas människor till förtryck och förföljelse. Asylprocessen är rättsosäker därför kräver vi en allmän flyktingamnesti. Hur skapar vi en värld där människor kan fly förtryck, röra sig fritt och bosätta där de vill?
Arrangör: Feministiskt initiativ
När: 13:00-13:45.
Var: Pride House, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg 3 (Marionetten)
Medverkande: Aino Gröndahl – Jurist och expert på hbtq-personer och asyl, Sooz Romero – F! Foujan Rouzbeh – F!, Sofia Sjöö – migrationsverket. Moderator: Victoria Kawesa, F!.

Queerfeministisk talkshow!
Sveriges egen Oprah, Sandra Dahlén, bjuder in till årets talkshow gästad av hbtq-ikoner och queer-superstjärnor. Med devisen det personliga är politiskt skapar vi en fest fylld med djupdykningar ner i våra queera hjärtans begär.
Arrangör: Feministiskt initiativ
När: 15:00–15:45.
Var: Pride House, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg 3 (Studion)
Medverkande: Aleksa Lundberg med gäster och en musikartist.

Hejdå äktenskapsbalken!
Vi vet, äktenskapsbalken har relativt nyligen blivit könsneutral (2009, yay!). Men är det verkligen en så progressiv utveckling? Varför kan inte alla samlevnadsformer täckas in i en samlevnadsbalk? Hur svårt ska det vara? Varför har inte vänskapsrelationer lika hög status som kärleksrelationer? Det är dags att vi pratar om detta!
Arrangör: Feministiskt initiativ
När: 16:00–16:45.
Var: Pride House, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg 3 (Kafe Klara)
Medverkande: Christine Bylund, Zafire Vrba, Sissela Nordling Blanco – talesperson Fi, Juridisk kunnig person från Fi.

♥ Fi-häng utanför Pride Park ♥
Eftersom alla inte har råd att hänga inne i parken så har vi anordnat ett Fi-häng utanför Pride parken alla dagar! Här finns vi med bra musik, tilltugg, feministisk och politisk information i allmänhet och mycket, mycket mer. Hit är alla välkomna och här kan du träffa massvis med feminister, fira, dansa till musiken och prata feminism i allmänhet!
När: Onsdag och Torsdag, 16-20.
Fredag och lördag 16-21.
Var: Här
Kontakt/Ansvar: Carolina Berardi [email protected]

Hela programmet finns här