Fi Malmö: Vad vet feminister om ekonomi?

Malmö: 26/03 2014 19:00–21:00

Kenneth Hermele kommer till Malmö och vi får tillfälle att diskutera hur en feministisk ekonomisk modell kan se ut.

Vad vet feminister om ekonomi?

En feministisk modell för Sverige måste samtidigt kunna minska de vilt växande klyftorna, stoppa marginalisering, segregering, diskriminering och orättvisor, bromsa miljöförstöringen och ersätta ekonomisk tillväxt med ekonomisk omställning. Det låter mycket anspråksfullt, men är egentligen ganska enkelt, menar Kenneth Hermele, riksdagskandidat för Feministiskt initiativ, det handlar till stor del om sunt förnuft.

Den 26:e mars kl 19-21kommer Kenneth Hermele till Malmö och vi får tillfälle att diskutera hur en feministisk ekonomisk modell kan se ut, hur ska vi lyckas förena mänsklig utveckling, ekologisk hållbarhet, och ekonomisk omställning? Och hur får vi pengar för att betala för allt detta? Hur gör vi för att styra globaliseringen så att den bidrar till en god utveckling för människor, samhället och naturen?

Kenneth Hermele (kandidat till riksdagen för Fi) är ekonom och humanekolog med inriktning på global rättvisa, hållbarhet och inkluderande samhällsutveckling. Han har undervisat i ekologisk ekonomi och forskat på ekologiskt ojämnt utbyte vid Humanekologen i Lund och föreläser nu i utvecklingsstudier och klimatpolitik på Institutionen för Globala studier vid Göteborg Universitet.

Efter Kenneth har pratat kommer det finnas utrymme för frågor och diskussion i ca 45 minuter, och därefter kommer F! Malmö presentera delar av sin kommunalpolitik.

Evenemanget arrangeras av F! Malmö och kommer äga rum i Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, Malmö. Tid: 19-21. Lokalen är fullt tillgänglig.