Inte en kvinna till - stoppa mäns våld

Idag är det Nationella minnesdagen för patriarkatets offer, och för fjärde året i rad dedikerar Feministiskt initiativ november månad till att särskilt lyfta frågor rörande mäns våld. Feministiskt initiativ instiftade denna minnesdag för att minnas och hedra #Metoo-rörelsen och alla hundratusentals flickor, kvinnor, transpersoner och icke-binära som står bakom uppropen.

Var tredje vecka mördar en man en kvinna. Dagligen lever tusentals kvinnor, icke-binära och barn under hot, kontroll och våld. Hundratusentals utsätts för sexuella trakasserier och övergrepp i skola och på arbetsplatser varje år. Det är tydligt att mäns våld är ett av Sveriges största säkerhetsproblem, och tack vare Metoo-rörelsen går det inte längre att låtsas som att det handlar om enskilda fall. Våldet i vardagen är strukturellt och rör oss alla, men trots det prioriterar inte dagens riksdagspartier att lösa problemen.
Det vill Feministiskt initiativ förändra.

I kampen mot mäns våld är feminism nyckeln. Vi behöver ett parti som sätter människors trygghet i centrum av politiken och som är feministiskt på riktigt, både i teori och i praktik. Vi vet nu att Feministiskt initiativs kommunpolitiska arbete ger resultat och vi fortsätter kämpa för ett bättre rättsväsende som skyddar våldsutsatta, ett socialförsäkringssystem som kan stötta och stärka, specialistmottagningar som kan hjälpa våldsutatta bearbeta sina trauman, och ett aktivt arbete för ett samhälle som grundas på omsorg, ömsesidighet och respekt.

Gå med i kampen för ett samhälle fritt från våld och övergrepp du också –
BLI MEDLEM i Feministiskt initiativ idag!