Inte en krona till ska sparas på kvinnors och barns säkerhet!

16 november 2021

Idag (16 november 2021) har vi demonstrerat för säkra och trygga förlossningar och för att visa stöd för barnmorskekårens krav.

Nedskärningarna i förlossningsvården är livsfarliga och tomma löften från politikerna måste få ett slut. Inte en krona till ska sparas på kvinnor och barns säkerhet

– Feministiskt initiativs behövs i regionen.

Vår partiledare Farida al-Abani var på plats på demonstrationen och säger:

– Omsorgen av självaste livet, det finns väl inget viktigare än det? Alla barn förtjänar att födas in i en värld där deras mamma och förälder fått en lugn och individanpassad förlossning och personalen förtjänar arbetsvillkor och arbetsmiljö som gör att de vill gå till jobbet men också lämnar det med ork kvar och gott samvete. I debatten blir det lätt stort fokus på storstäderna men rätten till god och tillgänglig vård bör gälla över hela landet. Därför måste vår solidaritet sträcka sig från norr till söder med alla födande, barn och arbetare.

 

Farida al-Abani i rosa halsduk, partiledare för Fi, tillsammans med medlemmar från Feministiskt initiativ Stockholm och Feministiskt initiativ region Stockholm.

På bild: Farida al-Abani i rosa halsduk, partiledare för Fi, tillsammans med medlemmar från Feministiskt initiativ Stockholm och Feministiskt initiativ region Stockholm.