Hellre tusen röster än en

3 februari 2017

Stoppar vi inte SD med tusen röster nu, kommer de snart att tysta oss med en enda.

Nej, vi måste inte föra samtal med alla partier. SD nöjer sig inte med att driva frågor som att sänka kostnaden för biobiljetter med några kronor, det förstår alla som kan något om historia. Detta vet även Moderaternas Olof Lavesson.

Bild: @ironartworks

Vi vet nämligen att det inte finns något område, förutom invandring, som intresserar SD mer än kulturen. Varför? De vet att det inte finns något mer effektivt sätt att tysta och styra de fria medierna, den akademiska forskningen, de fria konsterna och hela den jordmån som möjliggjort att ett litet land i norr kunnat frambringa sådana som Selma Lagerlöf, Seinabo Sey, Karl Gerhard, Hilma af Klint, Jonas Hassen Khemiri, Nelly Sachs, Erik Lundin eller Katarina Taikon.

Vi i Feministiskt initiativ respekterar kulturen för det nyfikna, inkluderande, folkbildningsfrämjande och excellenta, och kommer aldrig att föra samtal med någon vars syfte är att utesluta och tysta. På vår kongress den 24–26 mars röstar vi om ett helt nytt feministiskt och antirasistiskt kulturprogram.

 

Filip Hallbäck,
kulturpolitisk talesperson