Gudrun Schyman fyller 70 år

5 juni 2018

På lördag fyller Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman 70 år. Men redan i morgon, under nationaldagen, firas hon med stort födelsedagskalas i Malmö.

– Ålder är ju väldigt relativt. Jag tycker det är intressant att all forskning visar att vi fortsätter att utvecklas, lär oss mer hela tiden. Jag blir alltså klokare och klokare, och när detta paras med livserfarenhet som gör att jag inte är rädd för någon numera, så blir det väldigt kul! Jag förhåller mig till världsläget så nu är det upptrappning som gäller. Det är valrörelse och nu är det viktigare än någonsin att bjuda motstånd till nationalism, militarism och repressiv samhällsutveckling, säger Gudrun Schyman.

Vad önskar du dig i födelsedagspresent?

– Jag har ju allt så jag ber alla att fylla på Feministiskt initiativs valfond i stället för att köpa något till mig. Vi har ju inte pengar som de andra partierna. Vi har en valbudget på totalt tre miljoner och då ska vi samla ihop två av dem, säger Gudrun Schyman.

Gudruns födelsedagsalas på nationaldagen är öppet för alla och hålls på InKonst i Malmö från kl 20.00. Uppträder under kvällen gör bland annat Bianca Kronlöf och Jens Lekman