Gita Nabavi föreslås som F!:s nya partiledare

24 januari 2018

Valberedningen föreslår Gita Nabavi till partiledare bredvid Gudrun Schyman. F! håller extrakongress för fyllnadsval av partiledare då förre partiledaren Victoria Kawesa valde att lämna uppdraget tidigare i höstas. Gitas nuvarande uppdrag är som ordförande för partistyrelsen.

Gita Nabavi

Gita Nabavi är 35 år och bor i Hägersten, söder om Stockholm. Utanför sitt politiska uppdrag jobbar hon som projektledare på ett IT- och Management företag. Gita har länge varit verksam i partiet, från aktiv medlem till ordförande i partistyrelsen.

F! håller extrakongress i samband med valkonferensen i Malmö den 24-25 februari och fattar då beslut om ny partiledare.

Såhär låter valberedningens motivering:

Gitas goda ledaregenskaper, politiska styrka och stora stöd i partiet gör henne till ett självklart val för rollen som en av Fi:s partiledare. Gita kommer lyfta Fi med sin politiska skärpa och träffsäkerhet i kombination med trygghet, analytiska förmåga och ödmjukhet. Gita är en briljant debattör, men också en förtroendeskapande samarbetspartner, vilket gör henne till en nyckelperson i förhandlingar med andra partier och personer. Gita har under många år och i flera valrörelser drivit partiets politiska och organisatoriska utveckling. Nästa steg för Gita blir att som en av Fi:s partiledare leda partiet genom valrörelsen och i riksdagsarbetet.