Varför kandiderar inte Gudrun Schyman till partiledarposten?

Feministiskt initiativ har alltid haft sin styrka i att vi är många som bär partiet och arbetar tillsammans, det hänger inte på enstaka personer. Det är tillsammans vi utgör ett parti och det ska vi fortsätta med.

Gudrun Schyman har meddelat att hon inte kandiderar på nytt till rollen som partiledare vid kongressen i februari men hon finns kvar i partiets fortsatta arbete. Hon väljer att byta roll inom partiet och kommer att lägga sin energi och arbetskapacitet på F! Akademin, som är partiets internutbildning för att vägleda nya antirasistiska feministiska ledare för framtiden. Gudrun Schyman är dessutom fortsatt engagerad som kommunpolitiker i Simrishamn.

Feministiskt initiativ har aldrig varit starkare som organisation. Vi hade kandidatlistor i runt 60 kommuner i valet och vi har medlemsgrupper i över 100 kommuner. Det betyder att det finns medlemmar i väldigt många kommuner som ser sig som långsiktigt engagerade, med siktet inställt på politiskt ansvar. Vi har en styrelse som har organiserat sig effektivt, med undergrupper som hela tiden fylls på med nya volontärer som vill vara med i arbetet. Vi sitter redan i 13 kommuner och i EU-parlamentet och vi har fortsatt partistöd under mandatperioden samt att vi får våra valsedlar utdelade både i EU-valet 2019 och riksdagsvalet 2022. Nu har vi tid att fortsätta bygga och ta hand om det växande politiska engagemang som finns. Antirasistisk feminism behövs i våra parlamentariska rum. Vi fortsätter, tillsammans.

Läs Gudruns medlemsbrev här.