F! och Internationella kvinnodagen 2015

2 mars 2015

Feministiskt initiativ anordnar olika evenemang och arrangemang över hela landet på Internationella kvinnodagen den 8:e mars. Här listar vi information kring flertalet av dessa!

Om din ort/närort saknas i listan; kolla gärna efter information via någon av de lokala medlemsgrupper vi har!

 

Stockholm

Fi Storstockholm arrangerar en demoupptakt vid Mariatorget kl 14-16. Tårtkalas (bring your own cake!), feministiskt önsketräd och mingel. Feministas acidas kommer uppträda och några spoken word-artister. Dessutom kommer Sissela Nordling Blanco, Isabella Pettersson, Aleksa Lundberg och Armina Etminan delta i ett intervjusamtal lett av Unga Feminister.
Facebookevent

FiSS deltar i 8-mars kommittén som arrangerar en demonstration med start kl 16 vid Södermalmstorg, Stockholm. Fi, UF och alla som vill går gemensamt till demon efter demoupptakten.
Facebookevent

Uppsala

Feministiskt initiativ Uppsala presenterar stolt en heldag med temat att organisera sig. Det är inte mycket som kan bräcka en heldag i feminismens tecken. Feministiskt initiativ Uppsala har Internationella kvinnodagen till ära tänkt ta över Grand och ha en feministiskt bonanza. En dag fullspäckad med bland annat panelsamtal, workshops, föreläsningar och demonstrationståg.
Facebookevent

Sundsvall

8e mars uppmärksammas på Kulturmagasinet med en dag som handlar om Feministiskt kultur. Vi har inte planerat någon egen aktivitet men kommer att finnas på plats under hela dagen för att visa upp oss och och svara på frågor om vår verksamhet.

Österlen

Lyktor & hopp tänds för kvinnors och alla människors lika rättigheter. Gudrun Schyman samt Anna Broström talar. Sjöbo, Gamla torg och marknadsplatsen kl 22.00.
Facebookevent

Simrishamn

Söndagen den 8 mars Kl. 10.00 – 12.00. Simrishamn: ”Frukostmöte” på på ”Valfisken”. Gudrun Schyman och Toktam Jahangiry (Roks – Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige.) talar. Underhållning av Kazzen. F! Simrishamn finns på plats.

Tomelilla

Tomelilla kl.15.00 – 15.56. Trefika! Vi bjuder på kaffe och tårta Kom och prata med oss! Politik, löner – vad ni vill! Varmt  välkomna! Information från Sveriges kvinnolobbys kampanj ”Lön Hela Dagen” Gudrun Schyman talar om löneskillnader mellan män och kvinnor samt  konsekvenserna av detta.

Ystad

Konsert och Tårtkalas kl. 18.00 – 21.00 Kabinen, Surbrunnsparken i Ystad! Vi firar av Internationella Kvinnodagen med Tårtkalas, musik och gemenskap! Ta med barnen, kärleken och kompisarna!  Vi bjuder på Tårta, musik och värme! F! Ystad finns på plats. Artister:  Willy Nilson Band, Kazzen och T.W.A.T. Entré: 40 kr.

Varberg

Fira internationella kvinnodagen med F! Varberg på torget, kl 11-13. Tal och diskussioner utlovas!

Helsingborg

Deltar i gemensamt arrangemang på stadsbiblioteket. 12.00. Arr kommer ut på F! Helsingborgs Facebooksida

Norrköping

8 MARS – INTERNATIONELLA KVINNODAGEN PÅ ARBETETS MUSEUM – traditionsenligt uppmärksammar vi Internationella kvinnodagen med ett digert program i samarbete med ett antal organisationer.
Facebookevent

Sam-arr med Arbetets museum. Henneth Hermele föreläser, panelsamtal och demo. Årets paroll: Hejdå otryggheten! Homeparty med Kenneth Hermele på kvällen på tema feministisk ekonomi.
Facebookevent

Jönköping

Ordnar feministisk fest på Bongo APT i Jönköping.
Facebookevent

Kiruna

Unga feminister Kiruna planerar demo för samtycke. F! har kontaktat alla partier (utom SD) + organisationer som Kvinnorjouren, RFSL osv. Planen är att samlas på Folkets hus och göra egna plakat under talare och musiker, sen demo runt Kiruna C.

Örebro

Unga feminister Örebro ska delta i systerskapsfestivalen i Örebro, bokbord för oss och unga feminister. Vid möjlighet anordnar vi en s.k. privilege walk.
Facebookevent

Malmö

På internationella kvinnodagen, 8 mars, är det dags för oss feminister att samlas igen! Vi samlas för att uppmärksamma de segrar vi vunnit och de vi kommer att vinna. Det är dags för en feministisk omfördelningspolitik, där resurser omfördelas för ett mer feministiskt och rättvist samhälle.
Facebookevent

Lidköping

Besök KulturBruket i Lidköping på söndagen . Då har du möjlighet att pröva på självförsvar, lyssna på grym livemusik från Nimmit Zwei, lyssna på inspirerande tal, pyssla, diskutera och fika.
Facebookevent

Nordöstra Skåne

Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne och Vänsterpartiet Kristianstad välkomnar till att fira 8 mars. Detaljer kring evenemanget kommer att uppdateras fortlöpande på det tillhörande Facebookeventet.
Facebookevent

Gävle

Fi Gävle deltar i manifestation arrangerad av Kvinnojouren Blåklockan på Stortorget i Gävle kl 13.00 den 8 mars. Det blir gemensam Flashmob – break the chain, tal och sång.
Facebookevent

Falun

Med feministisk speeddating; föreläsningar om feministisk organisering, ickebinäritet och våld i nära relationer; yoga på temat kroppslig frihet, nördfeministisk spelhörna, menskoppsförsäljning, fotoutställning; lesbiskt ölhäng och flera ascoola brudband som spelar!
Facebookevent

Växjö

Vi i Nätverket har återigen slagit våra musikaliska påsar ihop med Kafé de luxe och bjuder nu med GLÄDJE in till en afton fylld av musik, konst, poesi, brandtal, feminism, fotboll, kärlek. En riktig höjdarkväll helt enkelt!
Facebookevent

Kom! Fira och uppmärksamma Internationella kvinnodagen med oss i Feministiskt Initiativ Kronoberg, Unga Feminister, S-kvinnor, SSU, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet, IKFF, Amnesty och RFSU!
Facebookevent

Piteå

Vi kommer att hålla till på Ladan, Prästgårdsgatan 23 (Polstjärnan/RFSL-huset) söndagen den 8 mars kl. 13.00 till ~17.00. F! Piteå kommer att erbjuda pyssel, spelningar, föreläsningar samt sälja merch, veganskt och glutenfritt fika. Lokalen är tillgänglig, och arrangemanget är öppet för allmänheten – och bäst av allt: ingen förbokning krävs. Vi ses!
Facebookevent

Skövde

F! Skövde med omnejd deltar i ett större arrangemang som samordnas av ett 20-tal föreningar och organisationer i Skövde. F! Skövde med omnejd kommer att delta hela dagen, men vi står för textiltrycksworkshop kl. 11-12.30
Facebookevent

Nyköping

Fira 8 mars tillsammans med Feministiskt initiativ Nyköping! På Internationella kvinnodagen gästar vi Söndagslunch i Nyköping och bjuder på fika, quiz, livemusik och mycket mer! Fi finns på Magasinet från klockan 14 söndagen den 8 Mars. p.s. såklart är mat och fika vegansk!
Facebookevent

Linköping

Angående 8 mars ska vi ta fram ett programblad och/eller Facebookevent för våra aktiviteter under dagen. Bland annat är vi medarrangörer till ett uppmärksammande i Skäggetorp Centrum här i Linköping.
Facebookevent

Är du också trött på att gå omkring hela året intryckt i en av samhället påtvingad alldeles för snäv mall? Tvåsamhetsmallen. Tvåkönsmallen. Kärnfamiljsmallen. Släng av dig dina illasittande patriarkala raggsockor och sätt på dig dina bästa revolutionspumps! Och fira 8:e Mars tillsammans med F! Linköping!
Facebookevent

Jämtland

Fi Jämtland deltar i ett evenamang som Region Jämtland Härjedalen håller i. Stora teatern, Östersund
Facebookevent

Tre fior håller homeparty i Trondheim inför 8 mars
Facebookevent

Fi är huvudtalare vid 8 mars demonstration i Trondheim.

Kalmar län

11 mars, dvs några dagar efter internationella kvinnodagen, firar vi med att bjuda in Gudrun tillsammans med Komikern Anneli Abrahamsson på en Feministisk Afton. Det blir mingel, utställning, DJ och öppen scen.
Facebookevent

Dalsland

Det blir feministiskt elvakaffe för att samla upp och samla ihop och planera för framtida aktiviteter. Klockan 11 på Kafé Schuckert i Dals Långed. Under dagen kommer det vara olika priser på fika på kaféet baserat på inkomstskillnaden mellan kvinnor och män.

Arvika

Fi Arvika anordnar en tipspromenad med jämställdhetsfrågor utanför Arvika Bibliotek kl. 11-14! Fi-na priser till alla.

Karlskrona

Söndagen den 8 mars kl. 11.00 anordnar Unga Feminister Karlskrona en manifestation på Klaipedaplatsen i Karlskrona, i år med temat ”Kvinnor globalt och lokalt”.
Facebookevent

Gotland

De röd-grön-rosa partierna och deras ungdomsförbund arrangerar manifestation med samling till rytmerna av slagverksorkestern TECKEN kl. 15.30 på Öster centrum samt demonstrationståg; Öster centrum – Öster port – Wallers plats – Adelsgatan till musikklubben HIMALAYA vid Söder torg (adress Adelsgatan 2). Där hålls högtidstal och banden STORM och MAMMALIA PLAGIAR från ELLA pop och rocklinje spelar. Gycklargruppen PAX underhåller både på Öster och i demonstrationståget.
Facebookevent

Norrbotten

Det händer saker runtom i Norrbotten på Internationella kvinnodagen på söndag!
Facebookevent

Luleå

Fi Luleå anordnar en stående manifestation i centrala Luleå tillsammans med rättvisepartiet, vänsterpartiet, studenter mot rasism, djurens rätt och ung vänster 7/3, samt föreläsningar, teater, filmvisning och panelsamtal med stadens mest insatta feminister på söndagen 8/3.
Information om eventet

Eskilstuna

Arrangemang av Fi, MP, Humanitas och Tjejjouren Meja på Fristadstorget kl 13.00. Tal, poesi, journalistik och forskning om kvinnors utsatthet.
Facebookevent

Lund

Feministiskt initiativ Lund kommer att hålla till på Stortorget. Kom till oss för att diskutera maktstrukturer, jämställdhet och varför det behövs fler feminister – allt över lite fika!
Facebookevent