Vi söker F!-politiker som vill arbeta med vår säkerhets- och försvarspolitik

30 september 2016

Feministiskt Initiativs säkerhetsutskott söker politiker som vill arbeta med att driva och utveckla vår säkerhets- och försvarspolitik

Vi söker både efter en person som kan axla rollen som talesperson för vår säkerhetspolitik och efter en ordinarie i försvarsutskottet. Det bör förslagsvis vara en och samma person, men behöver inte vara det.

En talesperson håller sig uppdaterad vad som händer i omvärlden inom det sakpolitiska området en ansvarar för. Talespersonen deltar i och driver på politikutvecklingen i det sakpolitiska utskott hen tillhör. Talespersonen utarbetar också motioner om förändringar i Feministiskt initiativs politikdokument inför kongresser och sprider kunskap om Feministiskt Initiativs politik t.ex. genom att skriva debattartiklar och delta i paneler, debatter, seminarier etc.

Skuggriksdagsgruppen (SRG) skuggar riksdagen och förbereder oss för arbetet i riksdagen (RD). För att göra det behöver vi aktivt följa den allmänpolitiska debatten, vilka förslag  som är uppe i RD och från regeringen, allmän omvärldsbevakning samt aktivt förhålla oss till utvecklingen och olika förslag inom alla politikområden.

Låter det här som någonting för dig? Skicka då in CV och personligt brev till [email protected]. Känner du till någon som du tror hade passar för uppdraget? Skicka då kontaktuppgifter till oss. Vi vill dock att alla som blir nominerade har godkänt nomineringen. Var därför noga med att kontrollera intresset hos den du vill nominera, innan du skickar in förslaget.

Sista ansökningsdatum är 13 oktober!