Feministiskt initiativ söker: KANSLICHEF

18 augusti 2014

Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Vår vision är ett fritt samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Vi utmanar den politiska ordningen och de etablerade partierna med en genomgripande politik mot alla former av diskriminering.

Om tjänsten

Feministiskt initiativ söker en kanslichef på heltid tillsvidare. Som kanslichef ansvarar du för Feministiskt initiativs riksdagskansli och partikansli.

Idag är Feministiskt initiativ en organisation som består helt av ideella krafter. Partiet har därför inget kansli och denna rekrytering är början på att bygga ett sådant kansli vid vårt inträde i riksdagen. Kansliets uppgift kommer att vara att stödja riksdagsgruppens- och partikansliets arbete och kanslichefen kommer att ansvara för ledning, planering och kontroll av detta arbete.

Sista ansökningsdag är den 29 augusti.

Dina arbetsuppgifter:

 • Ansvara för personalen samt leda arbetet för kansliets personal.
 • Ansvara för arbetsmiljöfrågor.
 • Ansvara för den löpande ekonomiska förvaltningen.
 • Samordna det löpande arbetet, inklusive kontakt med externa organisationer, och rapportera till riksdagsgruppen eller partistyrelsen.
 • Då arbetsplatsen är helt ny kommer kanslichefen att vara en viktig del i att utveckla arbetsplatsens organisation och arbetsmetoder.

För att arbeta som kanslichef krävs det att du:

 • Ska kunna börja den 15 september och skriva anställningskontrakt samma dag.
 • Har erfarenhet av riksdagsarbete.
 • Har haft en ledande position tidigare.
 • Har kunskap om diskrimineringsfrågor och dokumenterat erfarenhet av arbete mot diskriminering. Då Feministiskt initiativ jobbar mot diskriminering är det ett krav att kanslichefen har erfarenhet av arbete med personer som själva riskerar att utsättas för diskriminering.
 • Känner dig bekväm med att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift, samt att du har ett maktkritiskt bemötande* i din kommunikation.
 • Har samarbetsförmåga då arbetet innebär att hålla kontakt med företrädare för andra organisationer.
 • Har organisationsförmåga då arbetet innebär att vara med och bygga upp en helt ny organisation.
 • Är strukturerad, d.v.s. att du kan skapa ordning i arbetet och ansvara för flera olika verksamhetsområden samtidigt.
 • Har initiativförmåga då både tjänsten och arbetsplatsen är helt ny och därmed kräver nya arbetssätt.

*Med maktkritiskt bemötande menar vi att du är medveten om din egen maktposition i förhållande till maktstrukturer i samhället och kan tillämpa denna medvetenhet i ditt arbete

Information om rekryteringsprocessen

Feministiskt initiativ strävar efter att få bort all form av diskriminering från rekryteringsprocessen. Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsmetod och kommer därför inte att ta emot CV eller personliga brev eftersom dessa kan innehålla information som inte nödvändigtvis är relevant för tjänsten men som kan påverka de som granskar ansökningarna.

Rekryteringsprocessen börjar med att du fyller i ett ansökningsformulär för att säkerställa att du uppfyller de första fyra kraven.

Du som uppfyller dessa krav för tjänsten kommer att lämna in ett arbetsprov genom vilket vi bedömer din skriftliga kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga, organisationsförmåga, struktur och initiativförmåga.

Du som uppfyller bedömningskriterier för tjänsten går vidare till nästa steg som omfattar en kompetensbaserad intervju. I detta steg testar vi din muntliga kommunikationsförmåga, maktperspektiv och kunskap om diskrimineringsfrågor.

Du som går vidare kommer att få mer detaljerad information om intervjun, som äger rum under vecka 35-36. Besked om tillsättning av tjänsten meddelas i vecka 37 med slutgiltigt besked den 15/9.

Är du intresserad av att söka tjänsten som kanslichef är du välkommen att ansöka senast den 29/8 augusti genom att fylla in följande frågeformulär: https://sv.surveymonkey.com/s/Kanslichef

Anställningsvillkor

Omfattning: 100%
Tillträde: 15/9. Observera att tjänsten tillsätts endast under förutsättning att Feministiskt initiativ kommer in i riksdagen
Arbetsplats: Stockholm.
Ansök senast: 29/8
Kontakt (endast via mail): [email protected]