Feministiskt initiativ söker en politisk rådgivare till Fi:s kansli i Europaparlamentet

23 mars 2016

Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Fi:s vision är ett fritt samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Fi utmanar den politiska ordningen och de etablerade partierna med en genomgripande politik mot alla former av diskriminering. Sedan Europavalet 2014 har Fi en plats i Europaparlamentet.

IMG_1499


Fi:s kansli i Europaparlamentet består för närvarande av tre medarbetare varav två politiska rådgivare och en press- och kommunikationsansvarig. Fi söker nu en ny politisk rådgivare till kansliet.

Om tjänsten

Fi:s ledamot i Europaparlamentet är ordinarie medlem i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor, underutskottet för mänskliga rättigheter och ersättare i utskottet för utrikesfrågor.

Som politisk rådgivare i Fi:s kansli i Europaparlamentet är din huvudsakliga uppgift att stödja ledamoten i utskottsarbetet vilket bl.a. innebär att förbereda ledamotens deltagande i debatter och omröstningar och att ta fram ändringsförslag i ärenden som bereds i utskotten. Du ska också delta aktivt i arbetet med de ärenden där ledamoten är föredragande. Som politisk rådgivare har du också ett bredare ansvar för att följa de sakfrågor som ledamoten arbetar med och att anordna möten och seminarier och att förbereda ledamotens deltagande i sådana sammanhang både i och utanför parlamentet. Till uppgifterna hör även ett visst administrativt arbete. Arbetsplatsen är i Bryssel, Belgien. I arbetet ingår resor, bl.a. till Strasbourg, Frankrike, under parlamentets plenumsessioner.

Vi söker dig som

har relevant utbildning, gärna i juridik eller samhällsvetenskap. Du ska ha kunskap, erfarenhet och insikter om jämställdhetsfrågor, mänskliga rättigheter, diskrimineringsfrågor och HBTQ-frågor och det är viktigt att du kan tillämpa ett antirasistiskt och feministiskt perspektiv i ditt arbete.

Det är bra om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd eller samhällsorienterad organisation, gärna för en politiker eller förtroendevald. Det är en stor fördel om du har kunskap om EU och/eller erfarenhet av att arbeta med EU-frågor, i synnerhet på det migrationspolitiska området. Det är också meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med utrikespolitik och internationellt samarbete kring mänskliga rättigheter och du får gärna ha kunskap om Europa 2020-strategin.

Du ska vara noggrann och ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom arbetet i Fi:s kansli sker i ett litet team som arbetar väldigt nära varandra måste du ha en mycket god samarbetsförmåga. Eftersom en stor del av arbetet bygger på samarbete med andra ledamöter och även organisationer utanför parlamentet bör du också ha god förmåga att knyta och upprätthålla yrkesmässiga kontakter i ditt arbete.

Arbetet bedrivs tidvis under hög arbetsbelastning. Därför är det viktigt att du har vana av att göra dina egna prioriteringar i en tidvis stressig miljö. Du ska också ha ett gott omdöme, hög integritet och det är viktigt att du delar Fi:s värderingar och det antirasistiska och feministiska perspektiv som är utgångspunkten för kansliets arbete, både internt på arbetsplatsen och utåt.

Du ska kunna använda engelska som arbetsspråk. Kunskaper i andra språk utöver svenska är meriterande.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected]. Sista ansökningsdag är den 17 april.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kasper Paulig på [email protected] eller tel nr + 32 228 37584.

Villkor

Tillträde sker enligt överenskommelse. Arbetet är på heltid och anställningen är tänkt att vara åtminstone tom. den 31 juni 2019 då innevarande mandatperiod löper ut. Sex månaders provanställning tillämpas. Lön enligt överenskommelse.