Feministiskt initiativ söker arvoderade praktikanter till Fi:s kansli i Europaparlamentet för våren och hösten 2016

15 mars 2016

Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Fi:s vision är ett samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Fi utmanar den politiska ordningen och de etablerade partierna med en genomgripande politik mot alla former av diskriminering. Sedan Europavalet 2014 har Fi en plats i Europaparlamentet som ligger i Bryssel.

IMG_1499

Fi:s kansli i Europaparlamentet har till uppgift att stödja Fi:s ledamot i dennes arbete. Fi söker nu praktikanter till kansliet under våren och hösten 2016. Praktikperioden under våren är tänkt att börja i april och vara till och med den 15 juli. Praktikperioden under hösten är tänkt att börja den 1 september och vara till och med den 31 januari 2017.

Praktikanten kommer att delta i kansliets dagliga arbete som bl.a. består i att följa ett eller flera parlamentsutskott, ta fram underlag till ledamoten, förbereda seminarier och konferenser och att utföra visst administrativt arbete.

Vi söker dig som delar Fi:s värderingar och det antirasistiska och feministiska perspektiv som är utgångspunkten för kansliets arbete, både internt på arbetsplatsen och utåt. Du får gärna ha kunskap och erfarenhet av arbete med jämställdhet, antirasism, HBTQ-frågor, frågor om funktionsnedsättning, mänskliga rättigheter och miljö- och klimatfrågor. Vi ser gärna att du har en akademisk examen eller att du är i slutet av din utbildning. Du måste behärska engelska i tal och skrift och det är bra om du även behärskar andra språk. På grund av parlamentets administrativa regler kan du vara högst 35 år gammal.

Praktiken är betald med 1300 Euro i månaden. Du får själv ordna med boende i Bryssel och du måste ha ett giltigt Europeiskt sjukförsäkringskort som visar att du har en sjukförsäkring under praktiktiden. I Sverige kan du beställa ett sådant kort från Försäkringskassan.

Om du är intresserad av att praktisera vid Fi:s kansli i Europaparlamentet är du välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected]

Ansökan för praktik under våren ska lämnas senast den 23 mars. Ange ”Praktik 2016 vår” i ämnesraden om du vill praktisera under våren. Ansökan för praktik under hösten ska lämnas senast den 24 april. Ange ”Praktik 2016 höst” i ämnesraden om du vill praktisera under hösten.

Om du har frågor om praktiken är du välkommen att kontakta Kristin Tran på e-post: [email protected] eller på telefon: +3222838584.