Feministiskt initiativ gör valskiva

25 mars 2014

Vi håller på att göra en valskiva! På skivan medverkar 50-tal som bland annat Marit Bergman, Nina Persson, Zhala, Robyn, The Knife, Gnučči, Jenny Wilson, Alina Devecerski, Jaqee och Christopher Sander. Skivan kommer släppas i slutet av april.

robyn-nina-jaquee

Bilden: Robyn, Nina Persson och Jaqee

– Feministiskt initiativ går till val på mandatet att driva en feministisk och antirasistisk politik. Vi är oerhört glada för att så många artister och musiker ställer sig bakom oss, just för att kultur och musik är en så viktig del i ett demokratiskt samhälle. Det är i kulturen vi lever och utvecklas tillsammans med andra människor, säger Stina Svensson, talesperson och EU-kandidat för Feministiskt initiativ.

– Med vår skiva vill vi ge plats för osäkerhet, intuition, reflektion och vila. Det som annars inte ryms i politiken. Genom musiken på skivan vill vi bjuda på möten, både med sig själv och med andra. Möten som kan få oss att utvecklas och växa som människor. Möten kan få samhället att utvecklas och växa, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson och riksdagskandidat för Feministiskt initiativ.

Så här svarar artisterna Jaqee och Robyn, Nina Persson på frågan om varför de är med på Feministiskt initiativs valskiva:

– Jag är kvinna, musiker, afrikan, mamma, svensk. Våra röster är väldigt viktiga för en progressiv och konstruktiv politisk, ekonomisk och social dialog, säger Jaqee.

– Jag tycker att Fi bedriver ett otroligt viktigt arbete och stöttar gärna Fi, säger Robyn.

– Det kändes som att det var dags att lägga in en högre växel i mitt engagemang, det slår mig så ofta hur skevt det fortfarande är trots att man vill tro att Sverige är i framkant när det gäller mänskliga rättigheter, säger Nina Persson.

Valskivan kommer finnas för försäljning i Fi Butiken!