Feministiskt initiativ anordnar och deltar i olika evenemang och arrangemang över hela landet 1 maj.

29 april 2015

ARVIKA

Avsluta 1 maj-firandet med en picknick tillsammans med Feministiskt Initiativ. Diskutera och lär känna andra i Arvika som brinner för förändring. Alla partier och andra intresserade är välkomna! Ta med din picknickkorg, din filt och dina vänner! 17.00 i Stadsparken! Välkomna önskar Fi Arvika!

BODEN

Feministiskt initiativ Boden går i första Maj-tåget som avgår ifrån Ungdomens hus kl 11.30. Samling 11.15. Ta gärna på dig något rosa (och kläder efter väder)!

FALUN

Fira 1 maj tillsammans med Feministiskt initiativ och Vänsterpartiet! Vi inleder 11.50 med tal vid Geislerska Parken innan vi 12.20 tågar iväg genom staden. Återsamling med tal i Geislerska. Efteråt delar vänsterpartiet och F! på sig, vi i F! har knytisfika på Medborgarplatsen (bredvid Kopparhatten), eller i Sensus lokaler på Gruvgatan 2 vid regn.

Medtag gärna veganskt fika och alla dina vänner!

GOTLAND

F! Gotland hänger på i Vänsterpartiets demonstration med egna plakat ”Vi gör det tillsammans”! Samling på Gråbo Torg i Visby kl. 11.30!

GÄVLE
Ta med en termos med kaffe eller te och varför inte en filt
att sitta på, så bjuder vi på fika (veganskt förstås). Vi ses kl 15:00 i Kvarnparken. I händelse av regn, så gäller istället följande: gemensam f!ka på Waynes Coffee (Drottninggatan 4). Hjärtligt välkomna! ♥

GÖTEBORG

Dagen samarrangeras av Fi Göteborg och Unga Feminister Göteborg och i år samlas vi under temat ’För en inkluderande arbetsmarknad’. 12.00 brantalar våra rosa kommunpolitiker på Järntorget, 12.50 går demonstrationståget från Järntorget mot Milleniumplatsen, 14.00 uppsamlas vi på Milleniumplatsen och Soraya Post talar och 16.00-18.00 anordnas panelsamtalet “Normkritiska perspektiv på arbete och arbetsvillkor” på Kvinnofolkhögskolan, Första Långgatan 28B.

JÖNKÖPING

Vår aktivitet för evenemanget ”Jönköpings många ansikten”. Kom till Hoppets torg mellan 13.00-14.00 och prata med oss om diskriminering, 6 timmars arbetsdag och löneskillnader!

LULEÅ

Vi ses på Storgatan i Luleå centrum kl. 12.00 för att sedan dela ut rosa ballonger! Kom i rosa kläder!

LUND

1 maj är arbetarrörelsens dag och självklart uppmärksammar vi detta. Vi visar solidaritet till fackföreningar och kräver en mänsklig tillvaro för alla inom och utanför arbetsmarknaden. Samtidigt ifrågasätter vi den patriarkala traditionen inom arbetarrörelsen där vita, heterosexuella majoritets-cis-män utgör normen och därmed dikterar kraven utifrån sina begränsade perspektiv. Demonstrera mot klassorättvisor och patriarkatet! Visa din rosa vrede på Stortorget kl. 16.30. Fritt från funkofobi så vi håller demonstrationen lagom lång samt såklart utan rök, eld och smällare.

MALMÖ

F! Malmö och Unga Feminister välkomnar våra medlemmar att fira arbetarrörelsens dag med en rosa 1:a maj picknick i Magistratsparken, Malmö mellan kl 14-16. Kom och umgås med likasinnade för lite fin rosa gemenskap med musik och tal. Ta gärna med fika och filt.

PITEÅ

Iklädda F!-västar närvarar vi på stan, delar ut flygblad och affischerar! Vi finns på Storgatan Centrala mellan 12.00-16.00!

SKÖVDE

F! Skövde anordnar en aktion vi kallar ”Ta tillbaka makten över tiden”! Det blir postitlappar med budskap på stan och klockor på statyer i centrum ihop med insändare. Välkommen till Hertig Johans Torg kl. 08.30 för uppsamling!

STOCKHOLM

På 1 maj vill Fi Stockholm lyfta ett klassperspektiv som ser sambanden mellan och tar ställning mot alla former av förtryck, både globalt och i Sverige. Dagens konferencier är Oldoz Javidi som kommer leda oss genom alla spektakulära aktiviteter. Några av talarna är Gita Nabavi, Victoria Kawesa, Lisa Palm och Robert Bengtsson. Detta är planen (ca tider): 14.00 samlas vi på Mariatorget och peppar upp med grym musik av OYA Rrriotsamba, 14.10 drar ett talar-race igång, 14.40 tågar vi i talkörer mot Tantolunden tillsammans med OYA Rrriotsamba och 15.10 fortsätter firandet när vi är framme med fler talare, musik och ett panelsamtal i det gröna. Ladda med mat och filtar.

STOCKHOLM UNGA FEMINISTER

Kom och häng med unga feminister på första maj! Vi håller på ifrån kl 14.00 till sent på kvällen. Vi träffas först på Mariatorget där vi tillsammans med F! lyssnar på tal, musik mm. Sedan går vi med i F!’s demonstrationståg till Tantolunden där fler spännande saker händer. Till sist kör vi en stor UF!-piknick tillsammans, så ta med något gott att äta och dricka och sen tar vi med oss en massor av picknickfiltar. Det kommer även finnas möjlighet att spela fotboll och kubb i riktig feministisk anda för dem som vill.

SUNDSVALL

1 maj går F! Sundsvall tillsammans med vänstertåget. Vi samlas 11:15 på Sjögatan 1. Tåget avgår 11.30. Ta gärna med rosa flaggor eller skyltar!

UMEÅ

Häng med F! Umeå på 1:a maj! Först kommer vi gå med i enad Vänsters tåg, det utgår från Vänortsparken kl. 13. Du hittar oss bland de rosa ballongerna! Efter tåget samlas F! i Rådhusparken ca kl. 15. Där fikar vi tillsammans och pratar klasskamp och feminism. Vid dåligt väder håller vi till i vår lokal på Rådhusesplanaden 16b.

UPPSALA

Feministiskt Initiativ Uppsala vill gå tillsammans med dig på första maj i år, under parollen ”Ingen klasskamp utan feminism – Ingen feminism utan klasskamp!”. Vi samlas i Slottsbacken klockan 12:30. Därifrån avgår sedan demonstrationståget klockan 13:00 mot Stora torget där det kommer att hållas tal.

ÖSTERSUND

Vi samlas 13.00 på busstorget och går i tåget tillsammans med Vänsterpartiet till badhusparken där det blir tal. Därefter är det fest i gamla Tingshuset och 15.00 föreläser Malin Björk om TTIP.

***

Om din ort/närort saknas i listan, kolla gärna efter information via någon av de lokala medlemsgrupper vi har!

Vet du att F! anordnar ett evenemang på din ort som inte finns med här? Gå in till vårt samlade Facebookevenemang och länka till det så uppdaterar vi listan!