Press- och kommunikationsansvarig sökes till vårt kansli i Bryssel

22 september 2017

Fi:s kansli i Europaparlamentet består för närvarande av tre medarbetare varav två politiska rådgivare och en press- och kommunikationsansvarig. Kansliet har till uppgift att stödja Fi:s ledamot i dennes arbete. Fi söker nu en ny press- och kommunikationsansvarig medarbetare till kansliet.

Anna Robinson, Linda Hiltmann, Soraya Post och Rita Fober

 

OM TJÄNSTEN

Som press- och kommunikationsansvarig medarbetare vid Fi:s kansli i Europaparlamentet är du pressekreterare till Fi:s ledamot i Europaparlamentet. Du har också ett övergripande ansvar för kansliets kommunikationsarbete vilket innebär att du arbetar både med den strategiska planeringen av kommunikationen och det löpande kommunikationsarbetet som att skriva pressmeddelanden, debattartiklar och texter till hemsida och sociala medier. Vid behov kan du även få göra andra arbetsuppgifter i kansliet.

Arbetet bedrivs tidvis under hög arbetsbelastning och i arbetet ingår resor, bl.a. till Strasbourg i Frankrike under parlamentets plenumsessioner.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har relevant utbildning och flerårig yrkeserfarenhet av arbete med pressfrågor och/eller kommunikationsfrågor i en politiskt styrd eller samhällsorienterad organisation
 • Har ett stort engagemang och intresse för politik och samhällsfrågor
 • Har erfarenhet av både strategiskt och löpande arbete med kommunikation.
 • Har erfarenhet av arbete med kommunikation i sociala medier
 • Har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift
 • Har kunskaper om och insikter i jämställdhetsfrågor och mänskliga rättigheter och kan tillämpa ett antirasistiskt feministiskt perspektiv i ditt arbete
 • Har en kreativ förmåga att föreslå och genomföra nya idéer och tillvägagångssätt

MERITERANDE

 • Kunskap om EU
 • Erfarenhet av arbete inom frivilligorganisationer
 • Fler språk än svenska och engelska
 • Erfarenhet av arbete med pressfrågor och/eller kommunikation för en politiker eller förtroendevald
 • Kännedom om Feministiskt initiativs politik

Eftersom arbetet i Fi:s kansli sker i ett litet team som arbetar väldigt nära varandra måste du ha en mycket god samarbetsförmåga. Du bör också ha god förmåga att knyta och upprätthålla yrkesmässiga kontakter i arbetet.

Det är också viktigt att du har vana av att göra dina egna prioriteringar i en tidvis stressig miljö, att du har gott omdöme, hög integritet och att du delar Fi:s värderingar och det antirasistiska och feministiska perspektiv som är utgångspunkten för kansliets arbete, både internt på arbetsplatsen och utåt.

Du ska kunna använda engelska som arbetsspråk. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

ANSÖKAN

Skicka din ansökan med CV (1 sida) och personligt brev (1 sida). Vi vill också att du skickar med ett arbetsprov om max två (2) sidor. Du väljer själv innehållet i arbetsprovet och det kan vara något som du redan har gjort i tidigare uppdrag. Du får gärna överraska oss med ditt arbetsprov!

Skicka din ansökan till [email protected].

Ange ”Ansökan 2017” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är den söndagen 8 oktober 2017.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Robinson på [email protected] eller Linda Hiltmann på +46 708 694 104

VILLKOR

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Arbetsplats: Bryssel, Belgien
Arbetet är på heltid och anställningen kommer att vara åtminstone tom. den 31 juni 2019 då innevarande mandatperiod löper ut. Provanställning tillämpas.
Lön enligt överenskommelse.