Din röst räknas!

26 februari 2018

Ja! Din röst räknas! Alla röster räknas. Varje röst i en demokrati är viktig. Varje röst är ett hopp, en verklighet och en människa. Varje röst ger samhället chansen att lyssna och bli bättre. I en demokrati finns inte några bortkastade röster.

Inför valet 2014 tyckte varannan väljare, 50 procent, att det vore bra om Feministiskt initiativ kom in i riksdagen. Och hela 16 procent kunde tänka sig att rösta på oss.

Vi börjar räkna röster nu för att visa att vi är många som vill att feministerna ska ta plats i riksdagen. Vi vill komma bort från diskussion om att det skulle finnas bortkastade röster i en demokrati och samtidigt visa att tillsammans klarar vi 4%-spärren.

Kan vi samla in 300 000 röster innan valet?

Klart vi kan. Anta utamningen på www.dinrösträknas.se

 

LITE FAKTA

Om alla som stöder Feministiskt initiativ verkligen röstar på oss har vi inga som helst problem att komma in i riksdagen. Inför valet 2014 tyckte varannan väljare, 50 procent, att det vore bra om Feministiskt initiativ kom in i riksdagen. Och hela 16 procent kunde tänka sig att rösta på oss. Detta enlig den Sifo-undersökning vi själva lät göra.

I förra valet var det sen 194 719 personer som röstade på Feministiskt initiativ, vilket var 3,12 % av alla röster. För att ett parti ska kunna komma in i riksdagen krävs 4 %. Eftersom antalet röstberättigade och andelen av dem som faktiskt röstar varierar varje år finns det ingen exakt siffra för antalet röster som krävs för att Feministiskt initiativ ska komma in i riksdagen. Med 300 000 röster gör vi det med säkerhet, men det kan mycket väl ske med färre också.

OCH EN PÅMINNELSE

Inget parti kan någonsin äga din röst i en demokrati. Därför kan heller inga röster stjälas, utan de är per definition fria.