Det här jobbar vi med i FiKA!

I Fi:s ideella kommunikationsavdelning (FiKA) finns en rad spännande och viktiga uppgifter, där det alltid är bra med fler personer som hjälps åt. Här kan du läsa mer om några av dom.

I Fi:s ideella kommunikationsavdelning (FiKA) finns en rad spännande och viktiga uppgifter, där det alltid är bra med fler personer som hjälps åt. Här kan du läsa mer om några av dom.

Grafisk designer
Som formgivare tar du fram bilder till sociala medier, kampanjer och/eller trycksaker (exempelvis flyers och affischer). Du utgår från Fi:s grafiska profil men utrymme för kreativitet finns alltid. Du får tillgång till vårt Canva-konto men det är bra om du har egna Adobe-program.

Redaktör sociala medier
Du kan välja om du vill arbeta med Facebook, Instagram eller Twitter och vara med och utveckla innehåll till kanalen utifrån vår kommunikationsplan. Moderering av kommentarsfält är också en viktig del för att integrera med följare och jaga bort troll.

Pressekreterare
Arbeta i vårt pressteam som producerar pressmeddelanden, skriver debattartiklar och stöttar partiledare och politiker med kontakt med media för publicering. Kika in i vårt pressrum för inspiration.

Info-mejlare
Besvara mejl som kommer till Feministiskt initiativs infomejl. Ett perfekt sätt att lära sig mer om vår politik och organisation och bra för dig som vill styra över din egen arbetstid.

Webbredaktör
Arbeta med feministisktinitiativ.se (WordPress-sida). Du kan både hjälpa till med att uppdatera befintliga sidor och vara med och utveckla hemsidan.

Fotografering och filmning
Som fotograf kan du bidra genom att exempelvis fota våra politiker eller närvara vid evenemang/demonstrationer där Fi är med för att fota stillbilder och/eller filma.

Videoredigering 
Producera och redigera videor för våra digitala kanaler. Nästa stora grej är vår valfilm för 2022 – kul projekt att vara med i!

Textning av videos
Hjälp oss att vara så tillgängliga som möjligt genom att texta våra videos, tal och digitala samtal. I första hand med svenska men kan du andra språk är det också varmt välkommet.

Översättning
Kan du andra språk än svenska kan du engagera dig genom att översätta vår politik, det kan handla om både sidor på hemsidan och tryckt material. Även kunskap i lätt svenska sökes.

Teckenspråkstolkning
Kan du teckenspråk kan du hjälpa till genom att teckenspråkstolka på olika evenemang och samtal Fi arrangerar, både digitala och fysiska.

Låter någon av dessa uppgifter som något för dig? Har du frågor eller idéer? Hör av dig till [email protected]!