Demonstrera med Fi på 1 maj

29 april 2014

Den 1 maj anordnar Fi egna demonstrationer på sex orter i Sverige - Göteborg, Lund, Malmö, Norrköping, Stockholm och Uppsala.

– Våren är här och det feministiska genombrottet fortsätter. Vi vill fira 1 maj med alla som vill samlas för ett jämställt och jämlikt samhälle. Mot ökade klyftor, ökad rasism och fortsatt diskriminering av kvinnor och hbtq-personer, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson för Fi.

Göteborg
Samling kl 11.00 på Järntorget. Vid uppsamlingen håller kandidaterna Soraya Post och Alexandra Byröd tal. Feministiska kören bjuder på sång.

Lund
Samling kl 13.30, Mårtenstorget, Lund. Vi lyssnar på talare från partiet och sedan kommer vi marschera i Lund för att demonstrera mot det segregerande klassamhället och förtryck i alla dess former.

Malmö
Samling kl 13.00 för feministisk picknick i Magistratsparken i Malmö. Under samlingen kommer kandidater till kommun och region att hålla tal. Även ansiktsmålningar och musik.

Norrköping
Mellan kl 12-14 anordnar Fi Norrköping en manifestation i Hörsalsparken. Det blir tal från lokala Fi-kandidater och Luntgatan girls kommer att spela. Vi bjuder på fika och informerar om Fi.

Stockholm
Samling kl 15:00 på Mariatorget för talar-race från några av partiets toppkandidater. Sedan går tåget från Mariatorget till Tantolunden där vi avslutar med liveuppträdanden från artister och häng i det gröna.

Uppsala
Uppsamling: 12:30 i Slottsbacken, Uppsala. Därifrån avgår demonstrationståget kl 13:00 mot Stora torget där det kommer att hållas tal av lokala Fi-kandidater.

Mer information:
[email protected]
Tel: 070-610 0191

Feministisk vår