Nu presenterar vi vår valplattform till riksdagen. Valplattformen rör fyra politikområden: Arbete och ekonomi, välfärd, säkerhet och mänskliga rättigheter samt hållbarhet och samhällsplanering. Grunden för valplattformen antogs på valkongressen, varpå prioriteringarna har gjorts genom en öppen omröstning där alla fick vara med att rösta fram frågor som sedan partistyrelsen har sammanställt.

– Vår valplattform är en grund för fler att förstå att feminism inte är ett särintresse och att vi inte är ett enfrågeparti. Vi tydliggör samband och sammanhang. En feministisk dimension i politiken innebär att se hur olika maktordningarna samverkar och förstärker varandra. Vår politik är inkluderande och antirasistisk, säger Gudrun Schyman, riksdagskandidat och talesperson.

Din röst om det viktigaste

Som enda parti bjöd Feministiskt initiativ in allmänheten tidigare i vår att vara med och prioritera de frågor som vi ska gå till riksdagsval på. Omröstningen bestod av 20 frågor som togs fram på vår valkongress i februari. Ungefär 10 000 personer svarade.

De tre mest prioriterade frågorna i omröstningen var:

  1. En diskrimineringsfri och tillgänglig arbetsmarknad – aktiv politik för jämställda löner
  2. Förändra sexualbrottslagstiftningen – kriminalisera sex utan samtycke
  3. Välfärd utan vinstuttag