Det behövs alltid sånger att sjunga vid viktiga tillfällen. Ett sådant är nu! I valrörelsen 2014 är Feministiskt Initiativ på väg in i Sveriges Riksdag. Detta är stort, det är historiskt och det händer nu.

Rosa Revolution är en låt skapad av Sara Thuresson.

#rosarevolution

Det är ditt val, nu väljer du. Det är dags för förändring – maktskifte nu Man har regerat längre än man bör. För hopplöst, för trångsynt – allt vissnar och dör.Det är vårt val, nu väljer vi. Det är dags för förändring – här kommer vår tid. Då världen ska vakna och höra vår röst så hoppfull och klarsynt – den släcker en törst.

När jag blivit gammal vill jag läsa i historieböckerna om en mäktig rosa revolution. Om en värld där allas röster räknas, allas öron öppnas – tankar förändras i en mäktig rosa revolution.

När jag blivit gammal vill jag kunna se tillbaks och minnas att jag var en del av en rosa revolution. I en värld där allas röster räknas, allas öron öppnas – tankar förändras i en mäktig rosa revolution."

Rosa Revolution är skriven, arrangerad och producerad av Sara Thuresson.

Medarrangör och inspelningstekniker var Emil Isaksson i Studio Möllan i Malmö. Sången sjöngs av Sara Thuresson, Sara Yasmine Tahmirpour och Gudrun Schyman. Mandolin spelades av Olof Göthlin, trummor och saxofon av Martin Norberg och bas av Per Knagg. Tina Quartey spelade slagverk, assisterade som tekniker och lade kompletterande trummor gjorde Daniel Tronelius och Amir Hakim. Kören bestod av Brita Björs, Julia Westberg, Amanda Barani, Tova Eriksson, Julia Bäb Twinto Mogensen, Anna-Klara Ajaxson, Marta Berglund, Ida Peterson von Ekensteen, Jenny Jönsson, Lisa Quartey, Aleksi Kuisma Wisth, Anja Hellström, Anna Simonsson, Jussi Björs, Pella Westberg. Filmade gjorde Hampus Linder, klippte gjorde Anna Brandt och Daniel Nilsson färgkorrigerade. Passade barn gjorde Sara Jane Lundström och Linnea Engström.

Vill du komma i kontakt med Sara Thuresson och de medverkande i Rosa Revolution skicka ett mail till [email protected]