I natt, den 7 september, sätter Feministiskt initiativ rosa glasögon på de andra partierna valaffischer med uppmaningen ”Låt dem sitta kvar efter valet också” för att visa på att deras löften om mänskliga rättigheter och jämställdhet förpliktigar.

– Vi lånar de andra partiernas valaffischer under dygn, för att uppmuntra dem att så fast vid sina vallöften om jämställdhet även efter valet. Med Feministiskt initiativ i riksdagen kommer vi se till att vi går från ord till handling. Vi kommer vara en blåslampa i häcken på de andra partierna, säger Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ.

Feministiskt initiativ lånar de andra partiernas valaffischer under ett dygn för att föra ett offentligt samtal. De rosa glasögonen är uppsatta med häftmassa, och kommer att plockas bort på kvällen måndagen den 8 september. Vi lyfter de andra partiernas egen politik och löften om jämställdhet och har samlat citat av partiledarna, för att visa på att deras vallöften förpliktigar.

– Det råder olika förutsättningar både när det gäller affischering och annat valkampanjsarbete. De andra partierna har upp till 70 miljoner i sina valbudgetar, plus kontor och anställd personal. Vår valfond räcker inte till reklam och annonser. Allt arbete sker med ideella krafter, så vi behöver vara fiffiga för att skaffa oss utrymme, säger Gudrun Schyman.