INNAN, UNDER, EFTER VÅLDET: FEMINISTISKT INITIATIV PRESENTERAR 92 POLITISKA FÖRSLAG SOM RÄDDAR LIV

Var tredje vecka mördar en man en kvinna. Dagligen lever tusentals kvinnor, icke-binära och barn under hot, kontroll och våld. Hundratusentals utsätts för sexuella trakasserier och övergrepp i skola och på arbetsplatser varje år. Det är tydligt att mäns våld är ett av Sveriges största säkerhetsproblem, och tack vare Metoo-rörelsen går det inte längre att låtsas som att det handlar om enskilda fall. Våldet i vardagen är strukturellt och rör oss alla, men trots det prioriterar inte dagens riksdagspartier att lösa problemen.

Det vill Feministiskt initiativ förändra. Därför har Feministiskt initiativ sammanställt ett 92-punktersprogram med politik mot mäns våld, betitlat “Innan, under, efter våldet”.

I kampen mot mäns våld är feminism nyckeln. Vi behöver ett parti som sätter människors trygghet i centrum av politiken och som är feministiskt på riktigt, både i teori och i praktik. Vi vet nu att Feministiskt initiativs kommunpolitiska arbete ger resultat och vi fortsätter kämpa för ett bättre rättsväsende som skyddar våldsutsatta, ett socialförsäkringssystem som stöttar och stärker, specialistmottagningar som hjälper våldsutatta bearbeta sina trauman, och ett aktivt arbete för ett samhälle som grundas på ömsesidighet och respekt.

Gå med i kampen för ett samhälle fritt från våld och övergrepp du också –
BLI MEDLEM i Feministiskt initiativ idag!