Trygga allas rätt att ta plats –
säkra demokratin

Feministiskt initiativ bojkottar Almedalsveckan. Men som parti finns och verkar vi i Visby och på Gotland. Den 2 juli genomför vi en nationell kampanjdag #HJÄRTERUM, i hela landet, för att uppmärksamma vikten av att trygga allas rätt att ta plats i det offentliga rummet. Det gör vi även på Gotland.

Med #HJÄRTERUM skapar vi den värld vi vill leva i

Vi får aldrig acceptera att antidemokratiska krafter tillåts delta i våra gemensamma politiska och demokratiska rum. Här gäller överenskommelsen om att alla människor är lika mycket värda.

Feministiskt initiativ bojkottar Almedalsveckan i år för att markera mot att organiserade nazister tillåts närvara, kommer vi inte delta i några seminarier eller genomföra våra planerade torgmöten. Istället använder vi vår torgtid på Donnersplats mellan kl 11-12 varje dag under Almedalsveckan för att skapa #HJÄRTERUM.

Vi uppmanar alla som på plats i Visby att skapa att gå dit och skapa hjärterum för att säkra demokratin och trygga allas rätt till att ta plats. På detta sätt vill vi också ge alla en möjlighet att solidarisera sig med alla de, personer och organisationer, som hindras att delta i det offentliga samtalet eller rummet på grund av hat, hot eller våld.