Feministiskt initiativs partistyrelse har beslutat om att ingå i EU-parlamentets grupp för progressiva förbundet av socialdemokrater i Europa.

– Intresset för vår medverkan i de olika grupperna i EU-parlamentet har varit stort. Vi har blivit uppvaktade av både den ena och den andra gruppen. Att vi väljer att bli en del av den socialdemokratiska gruppen är för att vi i den får vi bäst möjligheter att ge avtryck med vår politik. Det är en större grupp med mer makt och de har erbjudit oss både de positioner och resurser vi vill ha, säger Soraya Post, EU-parlamentariker för Feministiskt initiativ.

– Socialdemokraterna har visat sig vilja tillmötesgå oss och vår politik. De visar tydligt att de vill satsa på arbetet för respekten för de mänskliga rättigheterna i EU. Vi har ett konstruktivt förhållningssätt till samarbetet i gruppen. Här får vi bra förutsättningar att driva våra hjärtefrågor en antirasistisk och feministisk politik och vi får utrymme och inflytande i frågor som rör mänskliga rättigheter, säger Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ.

– Vi kommer att ta oss rätten att rösta enligt vår politik och kommer ta varje möjlighet att påverka den här stora gruppen med nya perspektiv. Den socialdemokratiska gruppen erbjuder en hälsosam växelverkan av motstånd och möjlighet som bäddar för verkligt politiskt arbete, säger Soraya Post.

Soraya_Post_JPEG1-560x376