Brev från Gudrun, Sissela och Stina

20 augusti 2014

Det är fyra veckor kvar till valet då vi ska visa att en annan väg är möjlig. Nu är det skarpt läge, nu spurtar vi, och du behövs för att ta oss in i mål. In i maktens rum. Och göra skillnad.

Det är många opinionsundersökningar nu och fler kommer att komma. Av det vi sett hittills är det viktigt att komma ihåg två saker; 1. Så här långt före EU-valet var vi inte ens särredovisade i många mätningar. Vi klumpades ihop i en ”övrig-kategori”, men resultatet blev 5,5 i valet. Vi kommer att öka nu, och vi kommer att komma in i riksdagen. 2. Oavsett vilken siffra vi tittar på, mellan 2-3,6% så är det tydligt att det är nu vi ska spurta. Allt det fantastiska arbete som gjorts och görs av alla är det som kommer ta oss in i maktens rum. Det är nu vi tar avstamp i det och samlar krafterna för att slå världen med häpnad.

En röst på F! är en röst för att stoppa fascismen och sätta mänskliga rättigheter högst på agendan. En röst på F! är en röst för ett jämställt samhälle med rättvisa löner och pensioner. Vi utmanar. Det är nu det händer.

Så vad kan du göra?

VALSEDLAR
Vår absoluta prio är att få ut valsedlar till så många vallokaler vi kan. Det finns 6 000 vallokaler och 3 000 förvalslokaler så med alla oss 18 000 medlemmar så är vi ju två på varje! Det är ett stort jobb och det finns många underbara historier om hur vi lyckas med detta, kika bara här och sprid för att engagera fler och berätta för världen hur det går till!

BERÄTTA HUR EN RÖSTAR
Sprid våra budskap om hur en röstar om det inte finns förtryckta valsedlar på plats. Använd våra bilder, filmer och budskapet ”Feminist? Det kan du skriva upp!” Sprid i sociala medier och i alla sammanhang du kan.

PRATA, DEBATTERA, TA VARJE CHANS
Alla 18 000 behövs! Gå ut på gator och torg, ta varje chans till debatt och argumentation för F! på arbetsplatser, med släkt och vänner. Kom ihåg att om alla som röstade i EU-valet gör det igen och tar med sig en till, då är vi inne. Vem kan du övertyga att övertyga?

SPRID FRAMGÅNGSSAGAN
Vi har så många fina budskap att dela. Varje söndag kl 19 kommer 3 nya ”röster från hjärtat” ut  på kampanjsidan taplats.nu och via sociala medier där kända ansikten berättar varför de kommer att rösta på F!. Igår släpptes vår nya vallåt av Marit Bergman och Cecilia Nordlund. Det är valfilmer på gång med våra toppkandidater och mycket mer. Var med och sprid!

Det är som sagt knappa fyra veckor kvar. 26 dagar. Varje dag kan vi fortsätta göra skillnad och föra fram vårt budskap. Vi är ett antirasistiskt feministiskt parti. Det betyder att vi vill ha ett samhälle som är jämställt och fritt från alla former av diskriminering. Alla partier hissar jämställdhetsflaggan nu men om frågorna ska finnas med i politiken, också efter valet, måste F! finnas i riksdagen, regionen och kommunen. Många har haft lång tid på sig att göra mycket men inget har blivit gjort. Finns vi inte där blir det tyst. Igen.

Du behövs för detta. Tillsammans kan vi vända riktningen och skapa ett samhälle för alla. Tillsammans kan vi se till att fler kommuner och landsting kan följa framgångssagan från Simrishamn och sätta feminismen på agendan. Vi visar att vi är fler. Även där våra motståndare tror sig vara säkra på en seger sprider sig nu en antirasistisk rosa anda. Det är nu det händer. Vi kommer i en position där vi får makt att förändra och föra in vår dimension i politiken.

DET ÄR NU DET HÄNDER.

Kramar från Gudrun, Sissela och Stina