Alla artister och låttitlar på valskivan ”F!”

10 april 2014

Idag presenterar Feministiskt initiativ alla 65 artister och låttitlar på partiets valskiva ”F!” som släpps onsdagen den 23 april. Bland artisterna finns Linda Pira, Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer, Tove Styrke, Frida Hyvönen, Cleo & Kristin Amparo, Familjen, Ellen Benediktson, Ane Brun, El Perro del Mar, Asha Ali och Crucified Barbara.

FB_TW800x800

– Det är fantastiskt att så många artister vill vara med på skivan och i vårt gemensamma arbete för ett jämställt samhälle, fritt från alla former av diskriminering. Ett fritt kulturliv är förutsättningen för demokratin. Kulturen hjälper oss att odla vår empati och vår fantasi så att vi kan tänka självständigt och inte låter oss styras av fördomar och stereotyper, säger Gudrun Schyman talesperson och riksdagskandidat för Feministiskt initiativ.

Tidigare har Feministiskt initiativ gått ut med att även Marit Bergman, Nina Persson, Zhala, Robyn, The Knife, Gnucci, Jenny Wilson, Alina Devecerski, Jaqee och Christopher Sander är med på skivan. Det som började med en idé om en digital skiva har nu blivit ett trippelalbum i digital form och en dubbel-CD som kommer finnas till försäljning bland annat i partiets webbutik. Alla artister och låttitlar hittar du här. Artisterna har själva fått välja vilken låt de vill bidra med. Nästan hälften av låtarna på skivan nytt material.

Den 26 april arrangerar Feministiskt initiativ en releasefest för skivan på Färgfabriken i Stockholm. Zhala, Silvana Imam och Linnea Henriksson är några av artisterna som ska spelar där. Biljetter säljs på Tickster. En releasefest planeras även i Malmö till i början av maj.

Så här säger artisterna Sarah Dawn Finer, Tove Styrke och Familjen om sin medverkan på Feministiskt initiativs valskiva:

– Jag åkte till London, och träffade en ung begåvad tjej, som jag satt mig ner vid ett piano och hade en co-write session med. Vi skrev ”Rise with me” på en förmiddag i höstas och jag har väntat på det perfekta sammanhanget att få spela in den och ge ut den. Detta är det sammanhanget. Jag är glad och stolt över att få ge ut denna outgivna och aldrig tidigare hörda låt på Fi:s skiva. Titeln och texten kändes mycket passade. Det är ett fint och viktigt sammanhang att få medverka i och dessutom inspirerande när vi är så många artister som gör det tillsammans, säger Sarah Dawn Finer.

– Därför att jag är trött på att stå och se på medan vi röstar in rasister och taktikröstar ut feminister ur politiken. Det är hög tid för en förändring, och det är självklart att jag vill vara en del av den när jag har chansen, säger Tove Styrke.

– Jag röstar på Feministiskt Initiativ för att de är de enda som på allvar tar upp frågan om människors lika värde. Det är ett superviktigt valår och jag önskar att Sverige röstar med hjärtat. ¡No pasarán!, säger Familjen (Johan T Karlsson).

Skivan är formgiven av kommunikationsbyrån South i Malmö.

För mer info: Feministiskt initiativs pressjour 0706-100 191