Fi kräver att Sverige står upp för folkrätten

31 maj 2010

Feministiskt initiativ fördömer den dödliga attack som Israel utfört på internationellt vatten mot fredsaktivister på Ship to Gaza. Sverige måste stå upp för folkrätten och stödja fredliga solidaritetsinsatser vars syfte är att tillförsäkra människor basala förnödenheter som mat och medicin.

Feministiskt initiativ fördömer den dödliga attack som Israel denna morgon har utfört på internationellt vatten mot fredsaktivister på Ship to Gaza. Uppgifter finns om minst 10 döda och 60 skadade. Den Israeliska statens agerande är ett flagrant brott mot internationell rätt och en uppvisning i det militära våldets destruktivitet.

Feministiskt Initiativ kräver att den svenska regeringen, genom utrikesminister Carl Bildt, protesterar och kräver att de tillfångatagna aktivisterna släpps och att en grundlig undersökning av den Israeliska statens agerande inleds.

Samtidigt har moderaternas partiledning ett ansvar att sätta stopp för den krigshets som moderata ungdomsförbundets ordförande, Niklas Wykman, ger utryck för idag med sitt uttalande om att ”Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare.”

Sverige måste stå upp för folkrätten och stödja fredliga solidaritetsinsatser vars enda syfte var att tillförsäkra människor basala förnödenheter som mat och medicin.

 

Feministiskt initiativ, 31 maj 2010